Antecontract de vanzare-cumparare imobil

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Antecontract

Antecontract de vanzare-cumparare imobil

Post by Antecontract » 19 Apr 2016, 22:33

Bună ziua!
Mă aflu în următoarea situație:
În luna decembrie 2015 am semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un imobil(casă+anexe gospodărești) în calitate de proprietar unei persoane fizice viitor cumpărător. În antecontract este prevăzut un avans + 6 rate egale(ianuarie-iunie), persoana în cauză având drept de habitație pe durata antecontractului.
De asemenea la clauze este prevăzut și faptul că în situația în care nu se respectă toate clauzele din contract, partea care nu-și respectă obligațiile pierde o rată lunară(avansul=rata lunară).
Ianuarie au fost virați banii;
Februarie nu au fost virați banii, înțelegându-ne de comun acord să mai prelungim termenul cu o lună(iulie ultima rată), doar verbal fără a încheia vreun act;
Martie banii au fost virați banii;
Aprilie - inevitabilul s-a produs persoana nu mai are bani pentru a plăti, iar eu conform antecontractului trebuie să-i restitui suma de 2 rate(eventualul cumpărător nerespectându-și obligațiile astfel pierzând o rată lunară).
Problema defapt este că persoana are restanțe la utilități de circa 1000 de lei, pe care bineînțeles nu vrea să le mai plătească, totodată a dărâmat diverse anexe gospodărești și a tăiat diverși arbori, iar diverse bunuri au dispărut de pe proprietatea respectivă fără acordul meu.
De menționat este faptul că antecontractul nu prevede nicio clauză în acest sens și nu a fost încheiat niciun proces-verbal de predare-primire(imobil-anexe-bunuri-apometre-contoare).
Ce posibilități legale aș avea?
Vă mulțumesc anticipat!
Cu stimă!

Post Reply