Buna ziua, tatal meu a imprumutat o cunostinta acum ceva ani pe care a ajutat-o si cu un act aditional la contractul de imprumut, adica initial trebuia sa ramburseze datoria in 3 ani, dar s-a mai prelungit termenul prin acel act aditional. Debitorul nu a platit si s-a ajuns la executarea silita, aceasta incepand in august 2015.
Executorul a verificat daca are venituri si a spus ca ar lucra la o firma si le-au tirmis solicitare, dar acea firma nu a raspuns. De asemenea debitorul a fost la BEJ si a dat in scris ca nu are venituri si nici bunuri pe numele lui. S-a verificat la OCPI si are un apartament impreuna cu sotia lui si o ipoteca de rang I de la o banca. Cei de la BEJ au spus ca acum va trebui sa-l dam in judecata pe debitor si sa-i cerem partajul ca sa putem recupera suma datorata.
1. Executorul si-a indeplinit toate atributiile?
2. Ce ramane de facut? Sa vorbim cu un avocat si sa-i cerem partajul in instanta?
Debitorul nu nu vrea sa achite, s-a ajuns la executare
Re: Debitorul nu nu vrea sa achite, s-a ajuns la executare
Buna ziua ,
In legatura cu "1. Executorul si-a indeplinit toate atributiile?" , daca dvs consierati ca nu a facutu toate adresele necesare putei sa solicitati sa le faca , nu va impiedica nimic in acest sens.
In legatura cu "2. Ce ramane de facut? Sa vorbim cu un avocat si sa-i cerem partajul in instanta?" , parerea mea este ca puteti inscrie somatia in CF iar in monetul licitatiei sa va inscrieti creanta.
Nu va recomand sa soliciati dvs executarea imobilului din urmatoarele considerente , in primul rand veti plati cheltuielie de executare ( evaluarea , adrese , etc) in al 2-lea rand celalt creditor are rang 1,si nu cred ca se merita , dar in condtitiile in care aveti inscrisa somatia in CF urmeaza se vi se comunice in momentul in care se vinde imobilul , urmand sa va inscrieti la distribuirea sumei .
O zi usoara !
In legatura cu "1. Executorul si-a indeplinit toate atributiile?" , daca dvs consierati ca nu a facutu toate adresele necesare putei sa solicitati sa le faca , nu va impiedica nimic in acest sens.
In legatura cu "2. Ce ramane de facut? Sa vorbim cu un avocat si sa-i cerem partajul in instanta?" , parerea mea este ca puteti inscrie somatia in CF iar in monetul licitatiei sa va inscrieti creanta.
Nu va recomand sa soliciati dvs executarea imobilului din urmatoarele considerente , in primul rand veti plati cheltuielie de executare ( evaluarea , adrese , etc) in al 2-lea rand celalt creditor are rang 1,si nu cred ca se merita , dar in condtitiile in care aveti inscrisa somatia in CF urmeaza se vi se comunice in momentul in care se vinde imobilul , urmand sa va inscrieti la distribuirea sumei .
O zi usoara !
Va multumesc pentru raspuns, dar am incercat sa facem inscrierea in CF si s-a facut acest lucru initial, dar apoi am primit de la executor instiintare ca s-a sters acea inscriere, pentru ca bunul imobil nu este doar al debitorului, ci il are in proprietate impreuna cu sotia lui.
Chiar vineri am facut din nou o vizita la executor si mi-a spus ca cei de la firma la care e posibil sa lucreze debitorul nu a trimis raspuns.
Cum afla executorul unde lucreaza debitorul?
Daca cei de la firma respectiva nu raspund la solicitarea executorului nu pot fi trasi la raspundere?
Chiar vineri am facut din nou o vizita la executor si mi-a spus ca cei de la firma la care e posibil sa lucreze debitorul nu a trimis raspuns.
Cum afla executorul unde lucreaza debitorul?
Daca cei de la firma respectiva nu raspund la solicitarea executorului nu pot fi trasi la raspundere?
Executorul are 3 variante pentru a afla unde lucreaza debitorul:
1- interogare ITM
2- interogare la carema executorilor
3- taxa CNPAS
O zi usoara !
1- interogare ITM
2- interogare la carema executorilor
3- taxa CNPAS
O zi usoara !