Debitorul nu nu vrea sa achite, s-a ajuns la executare

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Mihai90

Debitorul nu nu vrea sa achite, s-a ajuns la executare

Post by Mihai90 » 03 Apr 2016, 11:46

Buna ziua, tatal meu a imprumutat o cunostinta acum ceva ani pe care a ajutat-o si cu un act aditional la contractul de imprumut, adica initial trebuia sa ramburseze datoria in 3 ani, dar s-a mai prelungit termenul prin acel act aditional. Debitorul nu a platit si s-a ajuns la executarea silita, aceasta incepand in august 2015.
Executorul a verificat daca are venituri si a spus ca ar lucra la o firma si le-au tirmis solicitare, dar acea firma nu a raspuns. De asemenea debitorul a fost la BEJ si a dat in scris ca nu are venituri si nici bunuri pe numele lui. S-a verificat la OCPI si are un apartament impreuna cu sotia lui si o ipoteca de rang I de la o banca. Cei de la BEJ au spus ca acum va trebui sa-l dam in judecata pe debitor si sa-i cerem partajul ca sa putem recupera suma datorata.
1. Executorul si-a indeplinit toate atributiile?
2. Ce ramane de facut? Sa vorbim cu un avocat si sa-i cerem partajul in instanta?

Vlad1

Re: Debitorul nu nu vrea sa achite, s-a ajuns la executare

Post by Vlad1 » 04 Apr 2016, 08:29

Buna ziua ,

In legatura cu "1. Executorul si-a indeplinit toate atributiile?" , daca dvs consierati ca nu a facutu toate adresele necesare putei sa solicitati sa le faca , nu va impiedica nimic in acest sens.

In legatura cu "2. Ce ramane de facut? Sa vorbim cu un avocat si sa-i cerem partajul in instanta?" , parerea mea este ca puteti inscrie somatia in CF iar in monetul licitatiei sa va inscrieti creanta.
Nu va recomand sa soliciati dvs executarea imobilului din urmatoarele considerente , in primul rand veti plati cheltuielie de executare ( evaluarea , adrese , etc) in al 2-lea rand celalt creditor are rang 1,si nu cred ca se merita , dar in condtitiile in care aveti inscrisa somatia in CF urmeaza se vi se comunice in momentul in care se vinde imobilul , urmand sa va inscrieti la distribuirea sumei .

O zi usoara !

Mihai90

Post by Mihai90 » 23 Apr 2016, 17:53

Va multumesc pentru raspuns, dar am incercat sa facem inscrierea in CF si s-a facut acest lucru initial, dar apoi am primit de la executor instiintare ca s-a sters acea inscriere, pentru ca bunul imobil nu este doar al debitorului, ci il are in proprietate impreuna cu sotia lui.
Chiar vineri am facut din nou o vizita la executor si mi-a spus ca cei de la firma la care e posibil sa lucreze debitorul nu a trimis raspuns.
Cum afla executorul unde lucreaza debitorul?
Daca cei de la firma respectiva nu raspund la solicitarea executorului nu pot fi trasi la raspundere?

vlad1

Post by vlad1 » 26 Apr 2016, 13:24

Executorul are 3 variante pentru a afla unde lucreaza debitorul:

1- interogare ITM
2- interogare la carema executorilor
3- taxa CNPAS

O zi usoara !

Post Reply