1)Cum se realizeaza partajul amiabil? Unde trebuie sa merg, la avocat sau la notar?
2)Cum se stabileste valoarea actuala a imobilului si a bunurilor materiale, dat fiind faptul ca toate facturile pentru bunuri precum si actul de vanzare-cumparare al locuintei s-au facut cu ani in urma?
Mi s-a spus ca expertiza locuintei ar costa cca 80 mil lei.
3)Este posibil sa coste atat de mult?
Exsotul incearca sa-mi sugereze ca nu are de gand sa cheltuie atat, mi-a propus varianta ca ar fi de acord sa doneze partea ce-i revine lui din imobil, fetitei -cu conditia ca aceasta cota va fi fara drept de instrainare prin ipotecare pina la implinirea a 18ani.
Insa intre timp, refuza sa evacueze locuinta conform hotararii de divort.
Astept cateva sugestii. Multumesc!
partaj amiabil?
Avand in vedere ca printre bunuri se afla si un imobil, trebuie sa va prezentati la notar, DAR..... nu inainte de a consulta un avocat. Faceti un "efort" si platiti o consultatie, pentru a sti ce semnati si eventual pentru redactarea conventiei intre d-voastra si sot... ex- sot. 
Cat priveste expertiza imobilului, NICI GAND sa coste 80 mil.; va fi ceva in jurul a 5 milioane.

Cat priveste expertiza imobilului, NICI GAND sa coste 80 mil.; va fi ceva in jurul a 5 milioane.
Daca este un partaj amiabil, nu este necesara expertiza. Partile incheie o tranzactie, in fata notarului public, prin care convin cum isi impart bunurile, inclusiv bunul imobil ( eventual vor folosi schita cadastrala pentru delimitarea proprietatii fiecaruia).
Partajul amiabil poate fi constatat si de catre instanta judecatoreasca: in acest caz instanta dispune, la cererea partilor, efectuarea unei expertize topografice, de delimitare a loturilor fiecarei parti - in cazul imobilului, si o expertiza de evaluare a bunurilor mobile. Apoi, daca partile se inteleg, instanta va pronunta o hotarare de expedient, prin care consfinteste intelegerea partilor.
Partajul amiabil poate fi constatat si de catre instanta judecatoreasca: in acest caz instanta dispune, la cererea partilor, efectuarea unei expertize topografice, de delimitare a loturilor fiecarei parti - in cazul imobilului, si o expertiza de evaluare a bunurilor mobile. Apoi, daca partile se inteleg, instanta va pronunta o hotarare de expedient, prin care consfinteste intelegerea partilor.