Ce intampla cu un credit bancar , dupa moarte?

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
AlinaEu

Ce intampla cu un credit bancar , dupa moarte?

Post by AlinaEu » 01 Mar 2016, 14:43

Buna ziua ! Am si eu o problema , la care sper din tot sufletul ca ma puteti ajuta : eu si tatal meu am fost coproprietari in cota de 1/2 fiecare , in apartamentul in care locuiesc eu acum. Tatal meu , la data de 29/06/2012 , a facut un credit bancar la TBI credit , cu asigurare de viata valabila pana la data de 29/06/2013.La cateva luni distanta {nu stiu exact cat } , tatal meu a aflat ca are cancer si a decedat la data de 28/10/2013, ramanand astfel cu creditul neachitat , decat partial. Mentionez ca in contract , tatal meu a declarat ca are o proprietate [ nu este specificat ce anume ] , aceasta proprietate este doar declarata , NU folosita drept garantie , nu exista giranti si nici codebitori.Banii au fost folositi pt achizitionare de bunuri. In acest caz , ma poate obliga banca pe mine sa platesc?Daca da , exista o posibilitate ca eu sa pot evita aceasta datorie?Mentionez ca nu am facut inca succesiune , dar urmeaza sa o fac ! Succesiunea ma poate scuti de plata datoriei bancare a defunctului meu tata?

Post Reply