Exequator
Exequator
Buna ziua. In ianuarie 2014 am fost citata in tribunal pe teritoriul italian de catre tatal fetitei mele (care a ramas cu mine dupa ce el ne-a abandonat in 2010) pentru a obtine custodia comuna. Pentru anumiti factori, judecatorul a hotarat ca eu castigam custodia unica pe cale exclusiva, ca tatal fetitei putea sa aiba doar contact telefonic cu ea pana la sfarsitul anul 2014, si il obliga sa ii plateasca 200€ lunar. Acesta a contactat-o doar pana in luna aprilie 2014 si i-a trimis doar 200€. Precum fetita are pasaportul expirat, am apostilat la tribunalul din Italia hotararea emisa de acesta, si prin procura facuta prin consulat mamei mele, am cerut recunoasterea hotararii pe teritoriul Romaniei. Cauza a fost repusa pe rol, pentru a demonstra caracterul definitiv al hotararii. La urmatorul termen vom prezenta traducerea apostilei si caracterul executiv al hotararii. Intre timp am mers aici in Italia, la avocat si la tribunal si mi s-a explicat ca legea italiana nu emite hotarari definitive. Frica mea este ca recunoasterea pe teritoriul Romaniei imi v-a fi respinsa, si in urma respingerii nu ii voi putea reface actele fetitei ramanand blocata aici in Italia fara a ma putea intoarce in Romania nici macar in vacanta. Ce pot face? Cum pot demonstra caracterul definitiv al hotararii daca legea statului in care a fost emisa nu efectueaza astfel de hotarari? Multumesc!