Declaratie mincinoasa la indemnul organului de politie

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Coffe

Declaratie mincinoasa la indemnul organului de politie

Post by Coffe » 19 Jan 2016, 17:12

Buna ziua!

Acum vre-o 6 luni stationam intr-o parcare cu trei prieteni, unul dintre ei, a inceput sa-si "ruleze" o tigara cu cannabis.

3 Politisti imbracati in civili au venit langa masina, filmand totul cu o camera de mana. Mi-au perchezitionat masina, desi eu nu detineam nimic, ajungand la concluzia ca doar prietenul din spatele meu transporta si respectiv, consuma cele 3 grame de cannabis.

Am fost la sectia de politie, acolo stiind cate ceva despre legile in vigoare, am incercat sa ne folosim de articolul 15 al legii 143/2000, acest lucru nefiindu-ne permis de organele politiei. Acestia ne-au dictat declaratiile in care a trebuit sa specificam faptul ca eram doar noi doi in masina, in conditiile in care totul era filmat de ei. Ajunsi la directia generala a politiei din centrul capitalei, am cerut sa stiu cine este ogranul caruia i se predau actele si dovezile ca sa stiu cu cine pot discuta. Acesta nu a vrut sa se prezinte si cand i-am facut o poza, mi-a luat violent telefonul din mana si mi-a sters poza.

Acum dupa 6 luni prietenul meu a fost sunat sa se prezinte la procuratura. Aproape sigur voi fi sunat si eu deoarece, conform declaratiilor incomplete, ca sa nu zic false, sunt singurul martor.

Omul imi este prieten si desi nu ii sprijin aceasta placere, nici nu doresc sa-l incriminez in vre-un fel.

Ce as putea face?

Va multumesc anticipat!

Post Reply