Custodie

Familiei
Post Reply
nicol_nicoleta

Custodie

Post by nicol_nicoleta » 10 Dec 2015, 10:12

Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de custodia comuna.Am fost casatorita tmp de 10 ani,in urma casatoriei, a rezultat fetita noastra,acum in varsta de 11 ani.In timpul casatoriei,fostul sot a lucrat in strainatate ca sofer de cursa lunga pe camion.De la varsta de 2 ani ai fetitei,tatal ei venea odata la 4 luni acasa timp de 6 ani.In tot acest timp numai eu m-am ocupat de cresterea de educarea fetitei.Practic el nu stie nimic despre ea.Cand am nascut-o nici macar nu a venit la spital,era beat iintr-o discoteca de 2 zile nu venise acasa,iar dupa ce am nascut m-am mutat la matusa mea,pentru ca apartamentul in care stateam cu chirie,se vanduse.El a locuit cu parintii lui,aproape un an,iar in acest timp venea sa isi vada copilul o data la 2 saptamani.El nu a stiut ce inseamna o serbare la gradinita ori la scoala,nu stie ce inseamna sa fie bolnavioara si sa nu doarma nopti intregi,nu stie ce inseamna saaproape nimic desprea acest copil.Nici macar nu are sa-i povesteasca ceva din copilaria ei.El ne trimitea doar bani,si erau destul de multi nu ma pot plange,dar in rest nimic.Eu lucram doar pe timp de vara,receptionera.Cand au inceput problemele intre noi,Fetita a vazut multe din comportamentul tatalui ei,dar ea se bucura din cauza cadourilor care i l-e aducea.Am divortat in 2012,cand fetita ave 8 ani.Din razbunare,m-a sters de pe toate conturile din banca unde eram beneficiar si el titular.Am ramas fara bani de chirie,fara bani de mancare fara nici-un ajutor.Era in perioada de iarna si eu atunci nu lucram.Nu s-a gandit nici-o clipa ca isi v-a face copilul sa sufere multe lipsuri.In timpul divortului eu nu mi-am permis sa imi pun avocat,imi trebuiau bani pentru copil in perioada aceea,m-am prezentat singura iar el a avut avocat mandatar pentru ca nu era in tara.Nu a venit la nici-o infatisare macar sa-l vad cum reactioneala.In timpul divortului ma suna si ma ameninta,ma jignea,si imi promitea multe lucruri urate.A trimis avocatei o adeverinta din Belgia de la compania unde lucra,ca ar avea salariul doar de 375 de euro pe luna fara diurna fara nimic.Cum poti spune ca lucrezi ca sofer de camion pe 375 de euro pe luna?Dar la noi in romania,nu se verifica nimic,ce pui la dosar merge mai departe.Normal salariul lui era de 375 de euro pe contract plus diurne asta insemna atunci 1890 de euro.Deci copilul trebuie sa beneficieze de o pensie alimentara mai mare.Dar instanta a decis sa-l oblige la 75 de euro lunar,adica nimic pt el.Imi trimiteain cont cate 30 de euro,15 euro,si tot asa pana se facea 75 de euro lunar,si imi spunea ca el trimite cum poate,si ca avocata lui l-a sfatuit ca nu conteaza cum ii trimite conteaza sa fie trimisa toata suma pe luna.M-a facut sa sufar mult.Dupa divort intra in lipsa mea in casa,cand fetita era singura,si eu eram la piata,si facea poze in frigider,in casa,peste tot,,intra in locuinta in lipsa mea.Odata a venit cu pretext ca are zi de vizita si l-am lasat cu copilul,in sufragerie,inainte sa plece m-a chemat in camera si a vrut sa ma violeze pe canapea in fata copilului.Numai tipetele de groaza a copilului l-a oprit.Apoi venea la mine la servici si ma agresa acolo,incerca sa ma sarute ,ma tinea de maini,tipam dupa ajutor.Am chemat politia dar el fugea imediat cu masina si radea.La politie nu recunostea nimic.Apoi domni politisti ma rugau sa-mi retrag plangerile.Cam asta era viata mea inainte de divort chiar si dupa.Dupa divort copilul a ramas in custodie comuna.La un an jumate dupa divort directoarea hotelului unde lucram vara in romania,mi-a recomandat un job atractiv.M-a ajutat sa plec in Dubai,sa lucrez tot ca receptionera intr-un hotel de 4 stele si pe un salariu de 8 ori mai mare decat in romania.Am lasat copilul l-a parintii mei.Am inceput sa-mi ajut copilul cu bani am trimis pachete am facut tot ce am putut.Problema este ca nu pot ajunge acasa foarte des.Aici imi pot lua concediu o data pe an,timp de o luna,sau daca este vreo urgenta pot sa-mi iau emergency leave odata ta 6 luni timp de 10 zile.L-am rugat pe fostul sot sa renunte la razbunare si sa-mi dea copilul aici.Nu a vrut.Am continut sa vin odata la un an sa imi vad copilul.Din 2 in 2 zile vorbim pe internet,ma nteresez de tot sa nu-i lipseasca nimic si ii trimit bani si tot ce imi cere i trimit prin colet.Eu m-am casatorit acum 2 ani aici,cu un cetatean libanez(crestin),si sunt rezident in Dubai,am servici,am locuinta,sotul meu este inginer constructor,este un om deosebit.Ne-am casatorit in consulatul Romaniei din Dubai.Incercam sa luam fetita la noi prin buna intelegere cu fostul sot,dar el nu vrea sa auda.El in prezent a avut cateva relatii,nu are locuinta si tot timpul se plange de bani.Locuieste cateva zile intr-un apartament ,care este inchiriat de catre societatea unde lucreza.Deci dece vrea el sa tina copilul acolo la parintii mei fara niciunul dintre noi ,eu nu inteleg?Eu pot sa ii ofer o scoala privata de aici,pot sa ii ofer o alta viata.Sotul meu nu este un om sarac.Problema este ca fostul sot a venit si a luat fetita la el de 6 luni,nimeni chiar si parintii mei s-au dus la autoritatea tutelara ca sa-l poata impiedica,dar l-i s-a spus ca are dreptul sa o i-a daca eu nu sunt acolo.Am deschis proces pentru custodia fetitei,sunt inca la inceput,nu stiu cum o sa evoluieze lucrurile.Dupa tot ce v-am povestit,ca sa intelegeti mai bine cazul meu,as avea cateva intrebari.
1.As vrea sa stiu,cat dureaza procesul pentru custodie.
2.Este posibil sa intampin probleme la obtinerea custodiei,daca sunt casatorita cu un arab (crestin),si ma aflu intr-o tara araba (Dubai)?Am servici,am locuinta.
3.O sa intampin probleme daca se demonstreaza ca nu am venit in tara decat o data pe an?(din cauza concediului)
4Daca dupa proces obtin copilul si el nu face recurs in 30 de zile,mai poate deschide cazul de custodie dinnou?

Leon Carmen

Re: Custodie

Post by Leon Carmen » 10 Dec 2015, 18:40

Procesul de custodie poate dura peste 6 luni. Casatoria dvs. cu un cetatean strain nu poate influenta decizia instantei in mod negativ. Aratati instantei ca i-ati putea oferi minorei un trai decent, o educatie buna daca v-ar fi aproape. Incercati o mediere cu fostul sot, chiar sa-i oferiti o suma de bani pentru a renunta la custodia minorei. Fostul sot poate redeschide oricand un proces de incredintare a minorei, doar in cazul in care custodia ramane comuna.

Post Reply