Banca si executorul fac ce vor

Discutii privind procedura civila
Post Reply
maria60

Banca si executorul fac ce vor

Post by maria60 » 12 Oct 2015, 13:09

Buna ziua
in 2007 aveam 30% din firma sotului,el restul de 70%...a deschis o linie de credit tot in acel an de 100000 roni...intre timp firma a juns sa fie executata ,iar acum mi s-a pus mie proprire pe salariu meu(eu deja am o proprire de 300 lei si plata la o alta banca de 700 lei,asa ca proprirea pt raifeisen bank pt acea linie de credit este tot de 300 lei ,adica eu raman cu aproape un sfert din salariu ca sotul nu mai are nici un venit,nimic nici bunuri ,dar eu am donatie de la parintii mei(defuncti) o casa,in care locuim>
poate sa ia banca raiffeisen casa mea...?cum pot sa-mi apar casa de acesti bancheri care nu mai recunosc ca i-au facut oferta sotului meu,daca aduce client la cladirea cu care a girat(nu era vorba de casa mea,ci o alta cladire care sotul meu a gasit cumparator,prin executor judecatoresc s-a vandut desi nu intelegem de ce.. ,
i s-a promis in scris,prin e-mail,avem scrisoarea se radiaza ipoteca ,dar n-au semnat nici-un act,exista doar propunerea bancii si acum vad ca ma executa pe mine?

Leon Carmen

Re: Banca si executorul fac ce vor

Post by Leon Carmen » 12 Oct 2015, 17:29

De ce v-au poprit salariul dvs., vi s-a stabilit raspunderea personala, ati semnat vreo garantie personala?
Potrivit art. 728 Cod procedura civila, doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor. De asemenea, daca datoria este din anul 2008 e posibil sa fie prescrisa.

Guest

Re: Banca si executorul fac ce vor

Post by Guest » 14 Oct 2015, 10:41

Leon Carmen wrote:De ce v-au poprit salariul dvs., vi s-a stabilit raspunderea personala, ati semnat vreo garantie personala?
Potrivit art. 728 Cod procedura civila, doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor. De asemenea, daca datoria este din anul 2008 e posibil sa fie prescrisa.
In primul rand va multumesc pentru raspuns!
Nu am garantat personal cu nimic,o alta cladire ce era a firmei sotului,unde atunci aveam cota 30 % a fost garantata pentru acea linie de credit,care ulterior s-a vandut de catre banca/executor de fapt cu o suma mai mica decat valoarea ei...sotul meu nu are nici-un venit si nici bunuri imobiliare
Eu tot pe statul de plata imi platesc si o rata la o banca si de aceea raman cu mai putin de un sfert din salariul meu...
Va multumesc mult si pentru urmatoarele lamuriri

Post Reply