ma numesc angelica petrutescu sint din lugoj judet timis si doresc sa primesc un raspuns la urmatoarea intrebare ?
este normal ca in urma unei datorii care am avut-o in 2008 cu banca ABN sotul a pierdut locul de munca involuntar si a ramas in somaj iar el in momentu cind a facut contractul de credit si i s-a facut si o polita de asigurare care il asigura ca in cazul pierderii locului de munca involuntar firma de asigurari va plati creitul la banca si pina acum nu am avut nici o problema crezind ca firma de asigurari a platit banca ,iar acum a venit o firma de recuperare care nici nu am auzit de ea DD INVEST XX AG se numeste a facut oprire pe salarul sotului i-a blocat cardul si a ramas fara salar iar el e singurul intretinator de familie eu fiind bolnava si avind si un copil minor in virsta de 1o ani . Este normal sa ne lase chiar fara salar si muritori de foame ? ,iar celelalte datorii care trebuie platite la stat cu ce sa le mai platesc? mi s-a spus ca pot face contestatie dar eu cum as putea sa fac contestatie cind se cer o gramada de bani si pt contestatie de unde sa platyesc acesti bani ?si noi sintem cetatenii acestei tari si pladim darile catre stat ,noi ce drepturi mai avem daca sintem saraci si necajiti ? astept un raspuns urgent
va multumesc
ANGELICA PETRUTESCU
RECUPERATORII SINT LEGALI
Re: RECUPERATORII SINT LEGALI
Va sfatuiesc sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea instiintarii de poprire pe salariu. Conform legii, banca este obligata ca la data sesizarii de catre executor sa blocheze (indisponibilizeze) atat sumele existente in acel moment in cont cat si cele provenite din incasarile viitoare. Banca nu poate insa bloca accesul la toate sumele dintr-un cont, in cazul in care este vorba de salarii, pensii sau venituri destinate asigurarii mijloacelor de existenta. Potrivit art. 728 Cod procedura civila, doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor. De asemenea, daca datoria este din anul 2008 e posibil sa fie prescrisa. Puteti sa actionati in judeacta si asiguratorul pentru neplata primei de asigurare. Costurile cu un avocat nu vor fi mai mari decat sumele poprite pe cateva luni, insa, ulterior, aveti sansa sa scapati de aceasta poprire definitiv doar daca o veti contesta.
va multumesc pt raspunsul dv si as vrea sa va rog sa imi spuneti cum se face o contestatie si daca este normal sa fiu executat silit la un credit din 2008 de catre o firma de recuperare care cred ca este din strainatate pt ca pe internet doar in strainatate o da si banca la care am facut creditul era elvetiana R.B.S. se chema banca iar firma de recuperare se numeste DDM INVEST XX AG ? va multumesc si astept raspuns urgent
cu respect angelica petrutescu
cu respect angelica petrutescu
Logo Jurisprudenta.com
Dosar 3489/866/2015 din 02.09.2015
contestaţie la executare
Informatii dosar
Numar dosar:
Dosar 3489/866/2015
Data dosar:
02.09.2015
Instanta:
Judecătoria Pașcani
Departament:
Civil
Obiect:
contestaţie la executare
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond
Parti proces
BEZEDICĂ FLORIN
Contestator
BEJ DARIE ANDREEA
Intimat
DDM INVEST XX AG PRIN MANDATAR COFACE ROMÂNIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL
Intimat
Sedinte
Sedinta din data de 15.12.2015 la ora 9:00
Complet: C 3 FF
Admite cererea
HOTARASTE: Respinge contestatia la executare formulata de contestator Bezedica Florin, in contradictoriu cu intimatul BEJ Darie Andrea, pentru lipsa calitatii procesuale pasive. Admite contestatia la executare formulata de contestator Bezedica Florin in contradictoriu cu intimata DDM Invest XX AG prin mandatar Coface Romania Credit Management Services SRL. Anuleaza toate actele de executare silita efectuate in cadrul dosarului de executare silita nr. 464/2015 al BEJ Darie Andreea. In baza disp. art. 307 CPC, inainteaza Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani inscrisul denuntat ca fals, denumit “Contract de credit pentru emiterea si utilizarea contractului de credit”. Obliga intimatul DDM Invest XX AG prin mandatar Coface Romania Credit Management Services SRL la plata catre contestator a sumei de 841 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Cu drept de apel, depus la Judecatoria Pascani, in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 15.12.2015. Presedinte,
Dosar 3489/866/2015 din 02.09.2015
contestaţie la executare
Informatii dosar
Numar dosar:
Dosar 3489/866/2015
Data dosar:
02.09.2015
Instanta:
Judecătoria Pașcani
Departament:
Civil
Obiect:
contestaţie la executare
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond
Parti proces
BEZEDICĂ FLORIN
Contestator
BEJ DARIE ANDREEA
Intimat
DDM INVEST XX AG PRIN MANDATAR COFACE ROMÂNIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL
Intimat
Sedinte
Sedinta din data de 15.12.2015 la ora 9:00
Complet: C 3 FF
Admite cererea
HOTARASTE: Respinge contestatia la executare formulata de contestator Bezedica Florin, in contradictoriu cu intimatul BEJ Darie Andrea, pentru lipsa calitatii procesuale pasive. Admite contestatia la executare formulata de contestator Bezedica Florin in contradictoriu cu intimata DDM Invest XX AG prin mandatar Coface Romania Credit Management Services SRL. Anuleaza toate actele de executare silita efectuate in cadrul dosarului de executare silita nr. 464/2015 al BEJ Darie Andreea. In baza disp. art. 307 CPC, inainteaza Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani inscrisul denuntat ca fals, denumit “Contract de credit pentru emiterea si utilizarea contractului de credit”. Obliga intimatul DDM Invest XX AG prin mandatar Coface Romania Credit Management Services SRL la plata catre contestator a sumei de 841 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Cu drept de apel, depus la Judecatoria Pascani, in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 15.12.2015. Presedinte,
Angajati-va un avocat. Nu se da in judecata BEJ ci intimata DDM Invest prin mandatar.