chirie de la petrom pentru conducte pe teren si sonda

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

chirie de la petrom pentru conducte pe teren si sonda

Post by Guest » 04 Oct 2015, 10:43

Am doua situatii.
1. Pe un teren de 700 mp , deschidere 34 m la strada/drum , conductele Petrom (4 conducte paralele) trec la 7m distanta fata de drum pe terenul meu. Terenul este in intravilan in satul Buda , langa Bragadiru (de fapt terenul apartine de Bragadiru). Asa l-am cumprat in 2008 cu conductele existente si am stiut de ele. Cred ca sunt instalate inainte de revolutie. Oricum vechii proprietari nu au cerut chirie dupa ce au fost impropietariti, probabil pe legea 18. Pot cere acum chirie de la PETROM? Cat, cum si incepand de cand ? Care sunt pasii ?
2. Un alt lot de 550 mp (la celalat capat al terenului mare parcelat de mine) se afla in apropiere o sonda care daca raza de interdictie construire este de 20-50 mp , terenul cu interdictie cuprinde si cateva zeci de mp din terenul meu. Aici se pune problema ca acest fapt afecteaza valoarea de piata a intregului lot. Pot cere despagubiri si pentru intreg lot afecta de 550 mp ? Sub forma de chirie sau despagubire ? Multumesc!

Leon Carmen

Re: chirie de la petrom pentru conducte pe teren si sonda

Post by Leon Carmen » 12 Oct 2015, 17:42

Daca aveti acte in regula, puteti cere Petrom, plata unei rente anuale, daca vor sa le mai permiteti dreptul de servitute legala, ori sa devieze conductele de pe terenul dvs., obligandu-i la despagubiri. Puteti cere chiria de la momentul in care ati devenit proprietar. Si pentru al doilea lot, puteti cere despagubire sau chirie, ca urmare a limitarii atributelor dreptului de proprietate asupra terenului si scaderii valorii de circulatie a acestuia pe piata imobiliara din cauza interdictiilor impuse.

Post Reply