urgent!
urgent!
Buna ziua! Am nevoie de sfatul si indrumarea unui avocat in urmatoarea problema :am un copil rezultat dintr un concubinaj, ce a luat sfarsit. Doresc a ma casatori cu un cetatean de origine indiana.Copilul actualmente poarta numele tatalui sau biologic. Vreau sa stiu cum pot ajunge sa trec copilul pe numele cetateanului indian?mentionez ca acesta doreste acest lucru.Care este procedura? Cum sa incep si cu ce? Presupun ca pt inceput eu trebuie sa ma casatoresc civil pt a avea acelas nume cu partenerul meu. Iar apoi sa facem ceva ca baietelul meu sa poarte numele lui. Ce si cum sa fac? Multumesc anticipat!
Re: urgent!
Potrivit: OG 41/2003, care prevede la art. 4 alin. f) "Numele se poate schimba pe cale administrativă (la Starea civila), când părinţii au divorţat, iar copiii încredinţaţi spre creştere şi educare unuia dintre părinţi, care a revenit la numele de familie avut anterior căsătoriei, solicită să poarte numele de familie al acestuia" sau lit. g) când părinţii şi-au schimbat numele pe cale administrativă, iar copiii solicită să poarte un nume de familie comun cu al părinţilor lor;
Trebuie sa va casatoriti pentru a avea acelasi nume cu cetateanul indian, iar pentru adaugarea unui prenume copilului, aveti nevoie de consimtamantul tatalui biologic, in forma autentica (la notar).
Trebuie sa va casatoriti pentru a avea acelasi nume cu cetateanul indian, iar pentru adaugarea unui prenume copilului, aveti nevoie de consimtamantul tatalui biologic, in forma autentica (la notar).