Buna ziua,
De 8 ani locuiesc si lucrez in Suedia, cu sotia si copilul de 7 ani, toti cetateni romani. Eu lucrez ca freelancer (cu contracte pe cateva luni) si aduc singurul venit. Din mai multe motive m-am hotarat sa ma intorc in tara, dar sotia refuza, desi nu are nici o sursa de venit in Suedia (ar putea face apel la ajutoare sociale, dar sunt relativ mici).
In tara avem propriul apartament, pot gasi joburi relativ usor, eu lucrand in IT si am si ajutorul familiei.
Ce pot face ca sa-mi aduc copilul in tara, cu sau fara divort ? Care ar fi cea mai buna cale de urmat si ce sanse am ?
Mentionez ca a nu lasa copilul sa iasa din Romania (cand venim toti trei intr-o vacanta) este considerat imediat rapire internationala de catre autoritatile suedeze (mi-au spus mai multi avocati de acolo).
Multumesc
Florin
schimbarea domiciliului copilului din Suedia in Romania
Re: schimbarea domiciliului copilului din Suedia in Romania
Daca sotia nu doreste sa vina in tara impreuna cu dumneavoastra, atunci divortul ar fi solutia. Insa nu va poate garanta nimeni ca domiciliul minorului va fi stabilit la dumneavoastra, si nu la mama.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca nu exista garantii, dar ce sanse am ? Ce trebuie sa fac ca sa-mi cresc sansele stabilirii copilului in Romania ?Consuela Scarlat wrote:Daca sotia nu doreste sa vina in tara impreuna cu dumneavoastra, atunci divortul ar fi solutia. Insa nu va poate garanta nimeni ca domiciliul minorului va fi stabilit la dumneavoastra, si nu la mama.
Multumesc
Florin
raspunsuln este urmatorul...solicitati in cadrul divortului un capat de cerere prin care hotararea instantei sa constituie consimtamant pentru luarea copilului in strainatate. acest lucru insa il poate face doar un avocat cu destula experienta . daca doriti putem avea o discutie in acest sens pe mail...deocamdata. adresa este floringeorge73@yahoo.com