contrabanda calificata
contrabanda calificata
buna ziua.in 2009 am primit o condamnare de 3 ani suspendare plus 2 ani de incercare,in total 5 suspendare sub supraveghere.ultima semnatura la serviciul de probatiune am dat-o in iunie 2014.in decembrie 2014 am fost arestat preventiv pentru contrabanda calificata si aderare la un grup infractional.am achitat prejudiciul,merg pe recunoastere,am vreo sansa sa primesc o noua suspendare sub supraveghere?Va multumesc!
Re: contrabanda calificata
Buna ziua!
Din datele prezentate de dvs rezulta ca infractiunile de care ati fost acuzat in timpul au fost savarsite inainte de intrarea in vigoare a NCP, astfel incat vor fi aplicabile dispozitiile vechiului Cod penal, sub imperiul caruia au fost savarsite respectivele fapte.
In acest sens, art. 86^4 CP ce face referire la dispoz. art. 83 si art. 84 CP are urmatorul continut:
"Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare."
Avand in vedere aceste aspecte, precum si practica instantelor, raspunsul la intrebarea dvs nu este, din nefericire, unul afirmativ...
Din datele prezentate de dvs rezulta ca infractiunile de care ati fost acuzat in timpul au fost savarsite inainte de intrarea in vigoare a NCP, astfel incat vor fi aplicabile dispozitiile vechiului Cod penal, sub imperiul caruia au fost savarsite respectivele fapte.
In acest sens, art. 86^4 CP ce face referire la dispoz. art. 83 si art. 84 CP are urmatorul continut:
"Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare."
Avand in vedere aceste aspecte, precum si practica instantelor, raspunsul la intrebarea dvs nu este, din nefericire, unul afirmativ...
Re: contrabanda calificata
pai prima infractiune a fost in 2009 si am avut termenul de incercare pana in 2014 iunie.am trecut de termenul de incercare,s-a terminat cu vechea condamnare dar prin august a inceput urmarirea penala in dosarul de contrabanda.sunt acuzat de contrabanda calificata,in rechizitoriu sunt trecut primar cu antecedente,nu recidivist....am platit prejudiciul integral,am mers pe varianta simplificata adica am recunoscut...dosarul de contrabanda este pe noul cod.nu exista nici o sansa nimic?