probleme divort si partaj
probleme divort si partaj
buna ziua.acum 3 ani am primit de la mama mea suma de 3500 de euro pt a achizitiona un teren de 3500 mp cu antecontract.dupa achitarea sumei si intocmirea antecontractului am facut cununia civila cu A.B.dupa alte 5 luni am facut actul de vanzare cumparare pt teren achitand o diferenta de alti 3500 de euro,banii provenind tot de la mama mea,sotia necontribuind cu nimic pt achizitie.dar notarul a mentionat-o in acte in urma comunitatii legale.dupa o luna de la achizitia terenului ,A.B. a castigat o suma de 5000 de euro in italia dar in loc sa investeasca banii pe terenul ce il detineam impreuna ea a cumparat un autoturism pe numele tatlui ei si a facut modernizari in casa parintilor ei cu toata suma.imediat dupa aceasta intamplare am parasit-o ,fiind amndoi in italia.ea a s-a intors in romania.in total am stat impreuna legal doar jumatate de an si apoi a incetat orice relatie.la aproximativ un an de la casatoria legala eu am revenit in tara si am incercat sa divortez la un mediator dar ea era plecata deja din tara si nu a acceptat divortul cu toate ca avea pe altcineva si am primit mereu pana acum mesaje de amenintare ca nu voi putea folosi niciodata acel teren.am incercat sa rezolv pe cale amiabila dar mi-a cerut o suma de bani mai mult decat valoreaza terenul fiind sigura ca asa nu il voi putea folosi in intregime,dorind sa se razbune pt ca am parasit-o.acum ea neaga provenienta banilor pt achizitia acestui teren si pe deasupra acum un an la dat si in arenda pt o perioada de 10 ani fara acordul meu.mentionez ca legal suntem casatoriti inca dar nu mai avem o relatie si nici nu locuim impreuna de 2 ani jumatate ,ea avand pe altcineva.ce ar trebui sa fac pt a avea drept de folosinta in totalitate asupra pamantului?eu doresc sa imi construiesc o casa pe acest teren dar nu doresc sa am probleme pe viitor.repet ca ea din dorinta de razbunare nu vrea sa imi acorde nici divortul si nici partea ei de teren legala chiar daca nu a contribuit cu nimic.va multumesc anticipat