drepturi la casa

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

drepturi la casa

Post by Guest » 21 Apr 2015, 14:56

Buna ziua,

Sunt interesata sa stiu ce drepturi am la casa, am construit cu sotul o casa pe teren vanzare cumparare pe numele sotului dobandit inainte de casatorie, iar casa s-a facut receptia totala inainte cu un an de casatorie, amandoi am investit, fiind si banii lui in materiale de constructii si munca oamenilor iar eu in mobila si cheltuieli de intretinere, bransamente inclusiv ele au fost facute dupa casatorie, eu avand salariu mai mare ca el, si suntem casatoriti de 5 ani si avem si un copil minor in intretinere. In caz de divort ce drepturi am? Va multumesc.

Leon Carmen

Re: drepturi la casa

Post by Leon Carmen » 21 Apr 2015, 20:21

Dvs. ati dobândit dreptul de superficie (dezmembramant al dreptului de proprietate), format din dreptul de coproprietate devălmaşă asupra construcţiei. In cazul unui divort cu partaj, puteti solicita instantei, sa constatate că ati avut o contribuţie personală, partiala, la edificarea imobilului - casă de locuit, supus partajului, constând în 50% din valoarea imobilului construcţie, materializată în cheltuielile băneşti pentru procurarea mobilei, cheltuieli de intretinere, bransamente, dovedite cu martori, inscrisuri etc.

Post Reply