Buna ziua,
Am avut un caz de judecata in care mi-am stabilit titlul de mostenitor, dupa decesului tatalui. Sotia supravietuitoare(din ultima casatorie a tatalui meu) a facut un contract vanzare-cumparare, prin forma de donatie falsa, a imobilului ramas dupa decesul tatalui. Dupa judecata, instanta mi-a recunoscut dreptul de mostenitor prin care sotia supravietuitoare urma sa imi dea cota parte din imobil si terenurile aferente.
Avocatul care m-a reprezentat(de la distanta, eu locuind in strainatate) a propus sa facem un contract de tranzactie prin care sotia supravietuitoare urma sa imi dea o suma de bani direct proportionala cu dreptul meu de mostenitor, in schimbul renuntarii la orice actiune civila ulterioara impotriva ei. In contract au fost stabilite 3 rate de plata, din care parata a adus doar o singura transa. Avocatul a perceput 10% din acea transa, ca si onorariu.
Acest contract nu a fost inregsitrat la vreun tribunal, ci a fost facut intre avocat si parata.
Ce putere executorie are acest contract de tranzactie si care sunt sansele de anulare a contractului in cazul in care parata nu a mai facut restul platilor?
De notat este ca deja au trecut mai mult de 3 ani de la semnarea contractului, timp in care avocatul nu a facut niciun demers de executare. De fiecare data cand l-am sunat la datele stabilite in contract pentru obtinerea banilor, avocatul a luat apararea paratei declarand ca imobilul nu se poate vinde si deasemenea ca nu este nevoie de executor judecatoresc si ca trebuie sa asteptam.
Este posibil sa fie un caz de malpraxis si sa dau in judecata avocatul?
Va multumesc anticipat!
Recuperare de bani - contract de tranzactie