Buna ziua,
Sunt absolvet al Academiei Tehnice Militare, am servit mai mult de 5 ani in sistem.
Dupa ce am trecut in rezerva prin demisie, a venit decizia de impunere. Suma de circa 37000 RON
Problema 1: Dupa absolvirea studiilor de licenta am fost detasati din nou la Academie pentru Master, fara semnare de act aditional.
Au adaugat o cazare intr-un camin militar, cu toate ca eram ofiteri, fara sa ne aduca la cunostinta faptul ca aceasta suma se va adauga taxei de scolarizare, cu toate ca militarii au dreptul la compensatie de chirie/locuinta de serviciu.
Masterul a fost facut la cererea institutiei si pe profilul selectat de aceasta, in functie de nevoile sale pe un anumit domeniu, fara modalitatea de a alege tipul studiilor si fara semnarea vreunui act aditional. Suma este imensa - 170000 RON pentru acest camin militar.
Practic eu nu am locuit acolo, ci la domiciliul familiei avand posibilitatea de a locui si singur. Am adus declaratii pe proprie raspundere de la parinti/vecini.
Problema 2: Nici macar nu au ponderat aceasta suma din caminul militar cu perioada cat am fost ofiter in activitate, asa cum scrie in angajamentul semnat intre mine si institutie.
In angajament (singurul semnat) scrie clar si luat la cunostinta ca dupa absolvirea cu diploma de licenta, sa indeplinesc serviciul ca ofiter activ timp de cel putin 10 ani in unitatile militare sau garnizoanele in care voi fi incadrat sau mutat ulterior, in raport cu nevoile institutiei. Practic pentru master nu am semnat angajament, iar dumnealor sustin ca reprezinta continuarea studiilor prin Ciclul II universitar si ca au dreptul sa imi impute suma din caminul militar, de care eu personal nu m-am folosit. Problema este ca ne-au pus sa facem raport prin care sa solicitam caminul militar, dar acolo am scris clar pentru a ajunge la unitate in timp util. Cand am fost detasat pentru master, locuinta era mai aproape de Academie decat "nenorocitul" de caminul militar precizat.
Problema 3: In perioada studiilor de licenta descazarmat fiind 2 ani si jumatate din totalul de 4 ani de studii, nu au luat in considerare perioada de descazarmare deoarece Academia a distrus arhiva. Am venit cu declaratii de la martori pe proprie raspundere, colegi de camera.
In plus fata de mine, doi colegi de promotie care au servit mai putin cu cel putin un an din perioada contractuala, cu obligatii contractuale mai mari datorita perioadei de incazrmare si folosind practic acel camin militar, au de plata sume cu 70.000-100.000 mai mici.
Momoentan am trecut de faza contestatiei si suntem in faza de solutionare a plangerii.
Ma intereseaza parerile dumneavoastra si persoane cu experienta in asemenea cazuri si castig de cauza in instanta.
Cu stima,
Multumesc
Taxa nedreapta scolarizare Academia Tehnica Militara
Re: Taxa nedreapta scolarizare Academia Tehnica Militara
Salut,
Cum te-ai descurcat? Ai gasit vreo solutie?
Sunt intr-o situatie asemanatoare ca si tine si as vrea sa stiu daca ai rezolvat ceva.
Contacteaza-ma pe marius123bv (at) gmail (dot) com daca vezi acest mesaj
Multumesc
Cum te-ai descurcat? Ai gasit vreo solutie?
Sunt intr-o situatie asemanatoare ca si tine si as vrea sa stiu daca ai rezolvat ceva.
Contacteaza-ma pe marius123bv (at) gmail (dot) com daca vezi acest mesaj
Multumesc
Re: Buna ziua!