Poate fi executat un imobil cumparat cu ctr de intretinere?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Rox

Poate fi executat un imobil cumparat cu ctr de intretinere?

Post by Rox » 03 Feb 2015, 19:59

Am un contract de intretinere cu parintii mei,poate fi executat imobilul daca datoria este doar pe numele meu fara ca ei sa aiba legatura. Nu am garantat cu el doar am luat un credit si nu-l mai pot plati

legisperitus

Re: Executare silita

Post by legisperitus » 27 Mar 2015, 13:25

Puteti fi executat silit cu privire la imobilul pe care il detineti, chiar daca nu exista un contract de garantie in acest sens.

Legea prevede ca pentru datoriile pe care le aveti raspundeti cu toate veniturile pe care le realizati si toate bunurile pe care le detineti.

ADY1001

ctr de intretinere

Post by ADY1001 » 10 Jun 2016, 13:09

Buna,
rog sfaturi:vreau sa fac un CI cu un batran in schimbul unui apartament si vreau sa stiu la ce sa ma astept
1.La un contract de intretinere cine plateste taxele aferente contractului?atat cel intretinut cat si cel care are obligatia de a-l intretine?
2.Am inteles in ce consta intretinerea:hrana,medicamente,caldura,curent,spitalizare,inmormantare,acest lucru inceteaza odata cu decesul celui intretinut,dar daca pe langa, el doreste sa-si cumpere un televizor nou cu banii lui(mentionez ca batranul are pensie),este ok?sau tot noi suntem cei care trebuie sa cumparam?Pomelnicele ulterioare dupa inmormantare se considera tot ca si obligatiei sau nu?
3.Daca cel intretinut(cred ca se numeste creditor) decedeaza dupa.. sa zicem 2 ani,mostenitorii copii,nepoti pot sa ceara anularea contractului(chiar daca debitorul si-a indeplinit sarciniile)?s-au pot stiu eu dupa o perioada de timp dupa deces sa zicem tot 2 ani,sa ceara bunuri din casa???sau pensia adunata de el in conditiile in care noi ii asiguram tot necesarul si nu stim ce face el cu banii proprii

Post Reply