Buna ziua,
am cateva intrebari legate de o mostenire lasata prin testament de barbatul de care a avut grija mama. Situatia este urmatoarea: barbatul de care a avut grija mama, decedat la sf. lui decembrie, ne-a lasat prin testament mie si sotului meu, toata averea mobila si imobila. Mentionez ca:
* defunctul era vaduv si are 2 fete, cu care nu a vrut sa tina legatura si carora nu a vrut sa le lase nimic dupa moartea lui
* legatura cu mama era doar una de ajutor reciproc, nefiind legalizata in nici un fel, dumnealui fiind bolnav de cancer care a evoluat in stadiu terminal, asa ca ea a avut grija de el pana in ultimul moment
* testamentul este facut la notar in urma expertizei facute de un psiholog
* defunctul a lasat testamentul impreuna cu toate actele originale ale unui apartament (pentru care nu s-a facut succesiunea si care are ca si proprietari sotia decedata a defunctului si defunctul) sotului meu, care nu este in tara si care vine la sfarsitul lunii aceasta
* una dintre fetele defunctului a venit la inmormantare si a cerut actele, dar cum sotul meu a dispus sa stam de vorba cand vine el, nu le-am dat
* fata celui decedat a spus ca a depus anexa 24 la notar si ca au vorbit cu un avocat sa conteste testamentul
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Testamentul poate fi atacat?
2. In cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea?
3. DAca nu a avut actele originale ale imobilului, fata lui putea deschide procedura de succesiune prin anexa 24?
4. Daca nu a inceput ea succesiunea, putem noi sa o facem prin instanta?
5. Cum stim ca testamentul a fost contestat?
6. Daca incepem succesiunea si apoi constatam ca s-a contestat testamentul, ce putem face?
7. Putem fi trasi la raspundere ca nu am dat actele cerute de fata lui?
8. Care este cota parte din mostenire ( apartament) ce revine tuturor mostenitorilor ( cele doua fete, sotul meu si eu), tinand cont si de sotia decedata a defunctului?
In speranta unui raspuns cat mai rapid, va multumesc anticipat
Cu stima,
Violeta Cosor
Mostenire lasata prin testament
Re: Mostenire lasata prin testament
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa luati legatura cu unul dintre partenerii nostrii, aveti detaliile mai jos. Sunt sigura ca va va indruma in solutionarea problemei.
Av. Adrian Petrescu
Telefon: 0722.287.359
E-mail: avo.adrianpetrescu@gmail.com
Adresa sediului: Bd. Ghe. Sincai, nr.9, bl.3, sc, A, ap. 2, sector 4
Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/av.5590-adrian ... z3OnRuzgBA
Cu stima,
Mihaela Niculae
Va sfatuiesc sa luati legatura cu unul dintre partenerii nostrii, aveti detaliile mai jos. Sunt sigura ca va va indruma in solutionarea problemei.
Av. Adrian Petrescu
Telefon: 0722.287.359
E-mail: avo.adrianpetrescu@gmail.com
Adresa sediului: Bd. Ghe. Sincai, nr.9, bl.3, sc, A, ap. 2, sector 4
Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/av.5590-adrian ... z3OnRuzgBA
Cu stima,
Mihaela Niculae