Mostenire lasata prin testament

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Mostenire lasata prin testament

Post by Guest » 12 Jan 2015, 14:07

Buna ziua,
am cateva intrebari legate de o mostenire lasata prin testament de barbatul de care a avut grija mama. Situatia este urmatoarea: barbatul de care a avut grija mama, decedat la sf. lui decembrie, ne-a lasat prin testament mie si sotului meu, toata averea mobila si imobila. Mentionez ca:
* defunctul era vaduv si are 2 fete, cu care nu a vrut sa tina legatura si carora nu a vrut sa le lase nimic dupa moartea lui
* legatura cu mama era doar una de ajutor reciproc, nefiind legalizata in nici un fel, dumnealui fiind bolnav de cancer care a evoluat in stadiu terminal, asa ca ea a avut grija de el pana in ultimul moment
* testamentul este facut la notar in urma expertizei facute de un psiholog
* defunctul a lasat testamentul impreuna cu toate actele originale ale unui apartament (pentru care nu s-a facut succesiunea si care are ca si proprietari sotia decedata a defunctului si defunctul) sotului meu, care nu este in tara si care vine la sfarsitul lunii aceasta
* una dintre fetele defunctului a venit la inmormantare si a cerut actele, dar cum sotul meu a dispus sa stam de vorba cand vine el, nu le-am dat
* fata celui decedat a spus ca a depus anexa 24 la notar si ca au vorbit cu un avocat sa conteste testamentul
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Testamentul poate fi atacat?
2. In cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea?
3. DAca nu a avut actele originale ale imobilului, fata lui putea deschide procedura de succesiune prin anexa 24?
4. Daca nu a inceput ea succesiunea, putem noi sa o facem prin instanta?
5. Cum stim ca testamentul a fost contestat?
6. Daca incepem succesiunea si apoi constatam ca s-a contestat testamentul, ce putem face?
7. Putem fi trasi la raspundere ca nu am dat actele cerute de fata lui?
8. Care este cota parte din mostenire ( apartament) ce revine tuturor mostenitorilor ( cele doua fete, sotul meu si eu), tinand cont si de sotia decedata a defunctului?
In speranta unui raspuns cat mai rapid, va multumesc anticipat
Cu stima,
Violeta Cosor

mihaelaniculae

Re: Mostenire lasata prin testament

Post by mihaelaniculae » 14 Jan 2015, 14:12

Buna ziua,

Va sfatuiesc sa luati legatura cu unul dintre partenerii nostrii, aveti detaliile mai jos. Sunt sigura ca va va indruma in solutionarea problemei.

Av. Adrian Petrescu
Telefon: 0722.287.359

E-mail: avo.adrianpetrescu@gmail.com

Adresa sediului: Bd. Ghe. Sincai, nr.9, bl.3, sc, A, ap. 2, sector 4

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/av.5590-adrian ... z3OnRuzgBA

Cu stima,
Mihaela Niculae

Post Reply