Buna ziua,
O firma mi-a realizat un proiect pentru constructia unei case. Am primit proiectul prin curier si l-am achitat la primire tot prin curier.
Am constatat greseli in realizare, unele foarte grave si ca urmare am trimis domnului arhitect un e-mail cu ceea ce am constatat, rugandu-l sa remedieze greselile.
Intai a fost de acord, dar mi-a adresat cuvinte jignitoare, a doua zi s-a razgandit si atunci i-am spus ca returnez proiectul si doresc sa-mi restituie banii platiti.
Bineinteles ca au inceput amenintarile din partea dumnealui, spunand ca nu remediaza greselile, nu-mi restituie banii si ma da in judecata pentru daune morale si prejudicii de imagine. Eu am vorbit doar cu domnul arhitect si la modul politicos, asa ca nu-i inteleg furia si nici nu vreau sa raman pagubita.
Greseala mea a fost ca am avut incredere si nu am mers sa ridic proiectul personal, ca sa platesc dupa ce il vad.
Precizez ca domnul arhitect nu a dorit sa incheie contract inainte de inceperea proiectului, asa cum era obligat si nu l-a inregistrat la OAR.
Am in schimb semnatura dumnealui pe fiecare pagina a proiectului si stampila firmei. De asemenea am factura si chitanta pentru suma platita.
Nu pot folosi proiectul, pentru ca pagubele dupa construirea casei ar fi mult mai mari si nici nu cred ca v-a primi aviz favorabil la ICR si primarie, astfel ca pierd timpul cu el.
Va rog, sa-mi spuneti ce solutii am pentru rezolvarea situatiei. Multumesc!
probleme cu un arhitect
Re: probleme cu un arhitect
Solutia ar fi instanta de judecata, puteti formula o actiune civila avand ca obiect obligatia de a face, obligand arhitectul sa va remedieze greselile sau sa va restituie banii. Va recomand daca ajungeti in instanta sa faceti si o expertiza pe proiect. Totodata puteti face o plangere/sesizare si la OAR. Insa, in prealabil aveti obligatia sa rezolvati problema pe cale amiabila invitand in scris arhitectul la o conciliere.
Multumesc pentru sfaturi.
Mesajele schimbate cu dl. arhitect pe e-mail sunt probe in instanta?
Plangerea la OAR se poate face pe e-mail?
Mesajele schimbate cu dl. arhitect pe e-mail sunt probe in instanta?
Plangerea la OAR se poate face pe e-mail?
Corespondenta de pe email constituie proba in instanta. Puteti trimite sesizarea catre OAR si pe email, scanata cu semnatura.