Buna ziua,
In anul 2011 am descoperit ca mi-a fost falsificata semnatura de pe un document oficial, care a produs consecinte juridice. Am facut plangere penala impotriva persoanei care s-a folosit de document si a functionarului public care l-a intocmit si eliberat. Agentul de politie care s-a ocupat de dosar a solicitat expertiza grafoscopica, aceasta a fost incuviintata, dispusa si efectuata. Expertiza a aratat ca "nu a fost falsificata semnatura", procurorul de caz a dispus NUP impotriva celor doua faptuitoare. Am facut plangere impotriva acestei rezolutii,aratand nelegalitatea si netemeinicia ei, dar procurorul sef a considerat ca ea (rezolutia) este corecta. M-am adresat instantei de judecata si, fireste, s-a hotarat ca fapta nu exista, prin urmare "dosar inchis", fara cale de atac. Acum, la 2 ani de la ramanea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoriei, am aflat ca expertul judiciar insarcinat cu efectuarea expertizei grafoscopice NU ARE COMPETENTA si NU ESTE AUTORIZAT in "Expertiza grafică şi tehnică a documentelor" (potrivit "Tabelului nominal cu experţii criminalişti autorizaţi, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 75 / 2000 privind organizarea activităţii de expertiză criminalistică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 488 / 2002 şi modificată şi completată prin Legea nr. 156 / 2011, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 678 din 27 februarie 2007, Partea a IV-a, şi Monitorul Oficial alRomâniei nr. 4482 din 16 decembrie 2011, Partea a IV-a"), ci in cu totul alte tipuri de expertiza.
In aceasta situatie, as dori sa stiu daca mai exista vreo cale de atac extraordinara.
Va multumesc
Expertiza grafologica