cumparare apartament probleme cu agentia

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
darian

cumparare apartament probleme cu agentia

Post by darian » 15 Dec 2014, 20:34

buna ziua ,am o problema si eu poate s-a mai discutat dar as dori un raspuns.am incheiat cu o agentie imobiliara un contract de vizionare pentru un apartament. am mers la apartament ,l-am vizionat ne-am inteles cu proprietarul la suma de vanzare-cumparare , urmand sa mergem la agentie pentru indeplinirea formalitatilor.numai ca la agentie am intampinat dificultati la comision, patronul agentiei cerand o suma iar eu nedispunand de acei bani am renuntat la cumpararea apartamentului. ulterior la cateva zile m-am intalnit cu proprietarul ( eu locuind in apropiere ) care m-a instiintat ca a renuntat la vanzarea apartamentului prin agentie. el oricum neavand nici un contract incheiat intre el si agentie. am cumparat apartamentul direct de la proprietar iar acum am primit o instiintare ca trebuie sa platesc comisionul plus cheltuieli de judecata acelei agentii. ce e de facut ?

Avocat Vladimir Naciu

Re: cumparare apartament probleme cu agentia

Post by Avocat Vladimir Naciu » 26 Feb 2015, 18:23

Bună ziua!

În „lanțul” juridic există o mare problemă (pentru așa-zisa agenție): inexistența unui raport între „ei” și vânzătorul imobilului, lasă, din punctul meu de vedere, fără temei juridic orice pretenție a lor împotriva Dvs.
Ca intermediari, ei trebuie să acționeze pentru cineva care le-a transmis acest drept. Or, neexistând contract între vânzător și agenție, rezultă că nu le-a fost transmis niciodată acest drept.

Pentru siguranță, solicitați-le o copie a contractului încheiat cu proprietarul!

Cu stimă,
Avocat Vladimir Naciu
0721224255

Post Reply