Credit de nevoi personale,CHF,titular decedat

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
MihaelaElena

Credit de nevoi personale,CHF,titular decedat

Post by MihaelaElena » 03 Dec 2014, 21:39

Va rog fumos ,daca se poate sa ma ajutati .Tatal meu,decedat din nefericire in primavara acestui an,a avut un credit in franci elvetieni acordat in 2008.In urma decesului noi nu am mai putut continua cu plata ratelor,mama neavand nici un venit ,iar noi copii avand la randul nostru credite,responsabilitati,chirii.Am instiintat banca de nefericitul eveniment si de faptul ca noi,ca urmasi ne aflam in imposibilitatea de plata.Creditul a fost luat doar cu buletinul,fara ipoteca sau giranti. Nu am dezbatut succesiunea,iar casa(locuinta familiei) este de astfel si singurul bun care este pe numele tatalui si al mamei. In contract e mentionat faptul ca s-a emis o asigurare care a ramas in posesia bancii,doar ca atunci cand am mers sa intreb daca nu desbagubeste asigurarea creditul,ni s-a zis ca nu a existat nici o asigurare si daca ar fi fost ar fi fost valabila doar in caz de accident rutier. Pana acum o luna inca primeam scrisori acasa,de la banca Piraeus,pe numele tatalui.Acum ne-au contactat cei de la Kruk(la insistentele carora le-am trimis o copie dupa certificatul de deces ,deoarece nu au luat la cunostinta si acest aspect in momentul in care banca le-a predat contractul)si ne-au informat ca noi copiii,suntem direct mostenitori,indiferent daca am dezbatut succesiunea sau nu, si in decurs de o saptamana suntem siliti sa achitam macar o parte din restanta,care este exagerat de mare.(aprox 13.000 lei).

Ce ne sfatuiti sa facem?Care ar fi cea mai buna solutie?Cu riscul de a ma repeta ,noi nu avem posibilitatea sa achitam o suma asa de mare,dar nici nu avem cum sa plecam din locuinata familiei. Imi cer scuze daca v-am retinut cu prea multe detalii,dar va rog din suflet sa-mi spuneti si parearea dvs.,daca se poate.

Leon Carmen

Re: Credit de nevoi personale,CHF,titular decedat

Post by Leon Carmen » 06 Dec 2014, 14:15

Daca nu ati dezbatut inca succesiunea tatalui, dvs. impreuna cu mama dvs. aveti doar calitatea de succesibili, astfel incat nu puteti fi urmariti silit pentru creanta defunctului. Daca ati dezbatut succesiunea (la notariat sau la instanta) ati devenit deja succesori si puteti fi executati (si cu averea proprie) pentru sarcinile (pasivul succesoral) tatalui/sotului dvs. Puteti sa formulati contestatie la executare sau sa solicitati in instanta nulitatea cesiunii de creanta.

Post Reply