Contestare proces de ridicare auto SIBIU

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
opris_p

Contestare proces de ridicare auto SIBIU

Post by opris_p » 01 Dec 2014, 17:35

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a contesta un proces verbal al unei contraventii si anume blocarea iesirii din parcare a unui alt autoturism care s-a finalizat cu ridicarea autoturismului.
Citez din procesul verbal:
"In ziua de 12.11.2012, ora. 16.44, locul mun. Sibiu, str. Emil Cioran a savarsit urmatoarele fapte: A blocat iesirea din parcare a unui alt autoturism parcat regulamentar pe un loc de parcare semnalizat corespunzator, cu auto MM-XX-XXX incalcand prevederile art. 22 lit s din ANEXA HCL 210/2001.
2. Faptele constituie contraventie potrivit art. 23 din HCL 210/2001 act si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 300 lei stabilita de art.23 cap. E d din ANEXA HCL 210/2001
7. In temeiul art. 5 si art. 24 din Ordonanta nr.2/2001 dispun ca masura complementara ridicarea, transportul si depozitarea autoturismului conform art.2 din HCL 103/2011.
9. Contravenientul nu se afla de fata, fapt confirmat de martorul: -, ...
10. Nu a fost de fata nici un martor deoarece persoanele prezente refuza calitatea de martor"

Ridicarea, transportul si depozitarea m-au costat 500 ron, iar amenda contraventionala nu am platit-o inca deoarece am primit procesul verbal acasa doar in data de 21.11.2014.
Pentru o intelegereme mai exacta, eu am parcat masina in parcarea de la Universitatea Lucian Blaga la ora 8 dimineara, cand erau doar 2 randuri de masini create si era parcata in capatul primului rand. Ulterior s-a format un al 3-lea rand in spatele celui de-al doilea iar rezultat a fost blocarea unei masini de pe randul din mijloc. Deci mi-au ridicat masina mea care era in margine pentru a putea iesi masina din mijloc. Parcarea este intr-adevar marcata, si nu eram parcat conform marcajului, doar ca nimeni nu era pentru ca marcajul se vede doar in zi cu soare (atunci ploua) si trebuie sa te uit foarte atent, din masina neavand nici o sansa sa il vezi.

Art. 22 s din HCL 210/ 2001
ART. 22. Constituie Încalcari ale normelor legale si se sanctioneaza conform prevederilor prezentei hotarari urmatoarele fapte :
s. blocarea si limitarea accesului pe caile de acces - intrare, iesire - in institutii publice, scoli, biserici, spitale, parcari, piete targuri, oboare si proprietatilor alaturate drumurilor publice (HCL 346/2003)

Art. 2 din HCL 103/2011
Art.2. (1) Toate mijloacele fixe care au fost folosite în scopul desfăşurării activităţii de ridicare, transport, depozitare şi supraveghere vor fi transferate, fără plată, în proprietatea Municipiului Sibiu şi în concesiune la S.C. Pieţe Sibiu S.A., conform anexelor nr.1 şi 2 în valoare totală de 420.869,65 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) În sensul celor prevăzute la alin.1 al acestui articol, se va modifica, în mod corespunzător, obiectul şi redevenţa contractului de concesiune nr. 133097/104/29.10.2010 modificat prin actul adiţional 106/2010 încheiat între S.C. Pieţe Sibiu S.A. şi Municipiul Sibiu. Redevenţa aferentă bunurilor cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 este de minim 9033,1 lei/an şi se va achita începând cu data preluării acestora de către S.C. Pieţe Sibiu S.A., pe întreaga perioadă de derulare a contractului.
(3) Urmare analizei veniturilor şi cheltuielilor realizate din această activitate, la 6 luni de la exploatare, Consiliul Local va analiza cuantumul redevenţei, după caz.

Defapt cred ca se referea la art2 din Anexa 3 la HCL 103/2011 care spune asa:

art.2 din Anexa 3 la HCL 103/2011:
Autovehiculele si vehiculele de orice fel aflate in situatiile de mai sus sunt supuse ridicarii, transportarii si depozitarii in spatii special amenajate pana la eliberarea acestora proprietarilor.

Ce parare aveti? Am sanse in instanta?

Post Reply