executare silita
executare silita
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune.In urma decesului fratelui meu(acum 5 ani)apartamentul dobandit in timpul casatoriei(cumparat de tatal nostru) a intrat in proprietatea nepotului meu si a cumnatei mele.Precizez ca mostenirea inca nu s-a dezbatut ,dar se va face in scurt timp.Cumnata mea nu va accepta succesiunea,in favoarea nepotului meu,deci vor fi doi proprietari cu parti egale.Ne asteptam ca apartamentul sa fie executat silit,din cauza imposibilitatii de a mai plati ratele la mai multe credite,pe numele cumnatei mele.Ce se poate intampla, daca unul sau mai multi creditori vor intra in posesia jumatatii cumnatei mele,iar nepotul meu(major) nu vrea sa vanda partea sa?Poate fi obligat,chiar daca el nu are nici o vina? Ar putea fi atacat un act de vanzare-cumparare intre mama si fiu, pentru recuperarea creantelor?Multumesc
Re: executare silita
1) Sunteti sigura ca mostenesc parti egale? Daca a fost cumparat in timpul casatoriei, jumatate din apartament apartine deja sotiei (din momentul cumpararii) iar cealalta jumatate se imparte egal intre copil si sotie.
2) Copilul nu poate fi obligat sa-si vanda partea sa, dar se pot scoate la licitatie si cote virtuale de apartamente: ex: 75% sau 50%. De obicei se vand greu, dar exista posibilitatea ca o cota sa fie cumparata de clan tiganesc, care sa-l determine pe celalalt proprietar sa plece fara sa-i mai pese de bani. Am vazut recent la televizor.
Mergeti la un avocat sa va ajute sa gasiti cea mai buna solutie.
2) Copilul nu poate fi obligat sa-si vanda partea sa, dar se pot scoate la licitatie si cote virtuale de apartamente: ex: 75% sau 50%. De obicei se vand greu, dar exista posibilitatea ca o cota sa fie cumparata de clan tiganesc, care sa-l determine pe celalalt proprietar sa plece fara sa-i mai pese de bani. Am vazut recent la televizor.
Mergeti la un avocat sa va ajute sa gasiti cea mai buna solutie.