revizuire

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
true

revizuire

Post by true » 09 Nov 2014, 19:35

Buna seara tuturor,
Intai de toate vreau sa va spun ca traiesc o drama, sunt tarat prin procese de circa 6 ani. O sa fiu foarte scurt si concis.
Tatal meu a decedat in anul 1992 intr-un accident de munca, iar el a fost singurul care a facut cerere de retrocedare in baza legii 18 pe terenul bunicului, desi mai avea doua surori, cerere facuta in 1991. Dupa 6 luni de la moartea tatalui meu atat eu cat si mama mea ne-am certat cu surorile tatalui meu, noi folosind atat terenul intravilan aferent casei cat si pe cel extravilan, in anul 2008 cele doua surori m-au dat in judecata pe motiv ca au cumparat de la tatal meu pe o chitanta de mana 1/3 din terenuri fiecare sora avand dreptul conform acelei chitante la 1/3 din toate terenurile inclusiv intravilan, chitanta fiind fara martori si fara serii de buletin.
Procesul s-a desfasurat la Judecatoria Oltenita, m-au castigat cu aceea chitanta de mana, care ulterior a devenit act de vanzare - cumparare prin o hotarare irevocabila si definitiva, dupa aceea ele s-au judecat impreuna pentru iesire din indiviziune si s-au certat. Una dintre surori s-a impacat cu mine si a dat o declaratie la notariat precum ca ea nu a semnat acea chitanta si nu i-a dat tatalui meu bani si binenteles ca ea nu a avut niciodata o asemenea chitanta, precisez ca pe aceasta nu a interogat-o Instanta in legatura cu Chitanta de mana si nu i-a solicitat sa prezinte chitanta in fata Instantei, am facut plangere penala fata de cealalta dar fapta s-a prescris.
Doamna procuror mi-a spus ca va da o solutie de N.U.P. si ca fapta s-a prescris dar va trimite dosarul in camera preliminara la judecator.
Chestia este ca dosarul stagneaza de aproape o luna la procuror si nu a ajuns la Judecatorie, pentru a face revizuire.
Intrebarea mea este pot face un proces civil separat pe revizuire avand in vedere declaratia celeilalte surori a tatalui mei si sa cer anularea hotararilor judecatoresti ??
Sau trebuie sa astept sa imi trimita dosarul de la parchet la judecatorie ?
Stiu ca am avut termen 30 zile pentru revizuire, dar oricand sora tatalui meu poate da o noua declaratie mai completa si asa pot face revizuire si sa ma incadrez in termen.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturile dumneavoastra si sa imi spuneti calea care ar fi de urmat inacest caz.
Va multumesc
P.S.
Dosarul este foarte complex si va rog sa imi cereti orice detaliu necesar pentru dumneavoastra, o sa va raspund foarte prommpt.

Guest

Re: revizuire

Post by Guest » 20 Nov 2014, 20:20

Buna seara !

Pentru clarificarea situatiei prrezentate de dv. este necesara cunoasterea
detaliata a dosarului.
De aceea, este neaparat nevoie sa solicitati consultatia unui avocat care,
va va putea clarifica situatia si va va spune ce trebuie facut in continuare.

av. Mircea PELEA
0724619081

Post Reply