Cum scap de executare silita in cazul meu.

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Alex005

Cum scap de executare silita in cazul meu.

Post by Alex005 » 24 Oct 2014, 14:00

Buna ziua, am un caz mai aparte si as avea nevoie de sfatul unor cunoscatori in domeniu.
In urma unui proces penal incheiat cu sentinta definitiva in anul 2011 am fost obligat la plata unor despagubiri catre o institutie din alta tara. Au deschis o executare silita in luna martie 2014, fiind (din cate stiu) ultima luna in care puteau inainte sa expire termenul de prescrptie de 3 ani. Au obtinut titlul executoriu dar nu au putut executa nimic (nu am nici un venit, nu sunt angajat si nu detin nici o proprietate sau autoturism). Mi-a venit instiintare cu executarea in luna martie 2014 si de atunci nimic. Din ce m-am documentat eu am inteles ca daca nu se efectueaza nici un act de executare in 6 luni intervine permiarea, care dupa calculele mele trebuia sa aiba loc pe data de 7.11.2014, adica de vreo 2 saptamani. Eu colaborez cu o firma dar nu am contract de munca, fac voluntariat, iar astazi patronul respectivei firme a fost sunat de catre un represzentant al creditorului ca sa ceara informatii despre mine, din asta am dedus ca n-a intervenit perimarea, din moment ce inca ma vaneaza.
Acum, as vrea sa stiu ce e de facut in cazul meu ca sa scap cat mai repede. Nu am de gand sa-mi deschid vreun cont in banca sau sa ma angajez undeva in viitorul apropiat, deci sanse sa ma execute nu prea au, dar n-as vrea sa stau cu problema asta toata viata. Mentionez ca procesul prin care s-au acordat despagubirile a avut loc in orasul meu de domiciliu, iar cererea de exectuare a fost depusa la jud. sect III bucuresti, nu stiu daca are vreo relevanta dar am inteles ca nu prea au procedat bine, trebuiau sa deschida actiune in locul meu de resedinta (care e f. departe de buc)
Orice sfat imi puteti da va multumesc mult!

dinca

Re: Cum scap de executare silita in cazul meu.

Post by dinca » 26 Nov 2014, 18:33

Am vrut sa cumpar o casa, am semnat o hartie cum ca daca intarziu platesc penalizari dar intre timp n-am reusit sa fac rost de bani. Am renuntat si am fost dat in judecata, ei fiind juristi au castigat o suma imensa, eu nefiind prezent la proces deoarece eram plecat din tara. M-au dat in judecata si in penal, am fost la sedinta si s-a dat NUP.
Ulterior, pe baza sentintei civile au obtinut proprire pe conturi, care erau goale oricum. De atunci, din 2010 eu stau cu proprirea asta neputand face mai nimic.
Vreau sa intreb daca se prescrie proprirea, ce pot face pt. a se anula proprirea, pt. ca nu pot face nimic fara a avea cont in banca. Pot emigra eventual.

Post Reply