obligatia de a semna un proces verbal (obligatia de a face)

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Padureanu

obligatia de a semna un proces verbal (obligatia de a face)

Post by Padureanu » 23 Oct 2014, 20:04

Suntem 4 mostenitori si avem de impartit 6 Ha teren agricol si 6,75 Ha padure. Dupa ce am obtinut adeverinta de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenurile agricole trei dintre mostenitori au ocupat abuziv toate suprafetele de pe care au cules fructe mai bine de 20 ani. Eu nu am reusit sa intru in posesia nici uneia din suprafetele de teren agricol, deci nu am avut de recoltat nimic pe parcursul acestei perioade.
In paralel s-au emis si trei titluri de proprietate pentru padure unul pentru 0,25 Ha, altul pentru 1,0 Ha (ambele mentioneaza pe toti cei 4 mostenitori), si unul de 2,0 Ha (in care sunt mentionati numai doi mostenitori). Eu detin doar cota parte din suprafata de 0,25 Ha din care am taiat pe toata perioada de cand mi-a fost incredintata numai 2 mc de lemne. Unul dintre mostenitori pe care il vom nota cu "X" detine titlurile originale pentru 1 Ha si 2 Ha de padure a taiat zeci de metri cubi de lemne o mare parte le-a vandut la diferite persoane.Pentru acest ultim titlu mostenitorul "X" a facut cerere la Primarie dupa ce in prealabil s-a consultat cu toti mostenitorii legali, dar a trecut in cerere numai doi din ei. Bineinteles ca pe mine nu m-a trecut si tilul a fost emis doar cu mentiunea a doi mostenitori, unul dintre ei fiind bineinteles "X". Acum avem de impartit 3,5 Ha de padure, s-au intocmit procesele verbale de punere in posesie, trei mostenitori au semnat documentele, iar eu nu am vrut sa semnez decat dupa impartirea intregii mosteniri in mod egal la toti patru mostenitori.
Mostenitorul "X", care detine cele mai mari suprafete de teren arabil si de padure impreuna cu ceilalti doi m-a dat in judecata pentru a ma obliga sa semnez procesul verbal de punere in posesie pentru padure deoarece avea clienti sa le vanda lemne si nu putea sa taie din padure pentru ca eu ma opun.
Va rog sa-mi spuneti daca in instanta pot conditiona semnarea procesului verbal de punere in posesie de impartirea in mod egal a intregii mosteniri?
Pot cere respingerea actiunii sau amanarea deciziei pana cand cei patru mostenitori vor reusi sa imparta in mod egal intreaga mostenire?
Pot cere respingerea actiunii pentru motivul ca mostenitorul "X" a semnat in cererea de chemare in judecata pentru unul din reclamanti care este bolnav psihic si care nu are discernamant?
Daca nu semnez, ce mi se poate intampla?
Daca aveti posibilitate sa-mi raspundeti la intrebari sau aveti alte opinii care sa ma ajute in instanta va rog sa ma contactati.
Va multumesc!

Silviu

Re: obligatia de a semna un proces verbal (obligatia de a fa

Post by Silviu » 23 Oct 2014, 21:36

Semnati. Apoi faceti un partaj. Judiciar sau extra, nu conteaza. Sa se lotizeze si sa se stabileasca suprafetele care va revin. Apoi nimeni nu se va mai atinge de ce este al dvs., sau daca o vor face exista cai legale sa fie pedepsiti.

Post Reply