Promisiune,Furt si Refuz de a incheia contractul de vanzare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Ella21

Promisiune,Furt si Refuz de a incheia contractul de vanzare

Post by Ella21 » 13 Oct 2014, 20:17

Am urmatoarea problema:

S-a incheiat o promisiune pentru vanzare-cumparare a unui imobil,s-a dat un mic avans,pana la data incheierii contractului de vanzare,promitentul cumparator a furat toate bunurile din acel imobil(nu exista nici o clauza sau act aditional sau declatie orala,scrisa care ii da drept asupra acelor bunuri,imobil;s-a facut plangere penala,respectivul a recunoscut dar datorita relatiilor avute in zona i s-a dat NUP desi se intruneau toate conditiile pentru a se incepe urmarirea penala;anterior plangerii am incercat pe cale amiabila sa rezolv situatia dar fara rezultat;datorita acelei plangeri,promitentul cumparator a refuzat sa mai incheie actul (notarul era prietenul lor) ,motivand intr-o declaratie data singur singurel la notar ca nu am adus actele necesare desi am fost prezenta!
In prezent promitentul cumparator a facut o cerere de chemare in judecata in care cere sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de contract sau sa primeasca dublul avansului dat!
Am facut cerere la CEDO pentru foarte multe ilegalitati facute de organul de cercetare,procuror si judecator!

Ce pot face in aceasta situatie?valoare bunurile din acel imobil sunt peste avans

Multumesc

Silviu

Re: Promisiune,Furt si Refuz de a incheia contractul de vanz

Post by Silviu » 13 Oct 2014, 20:25

O actiune civila, in pretentii, ca si contravaloare a bunurilor ce se aflau in imobil. Va pot ajuta declaratiile de recunoastere ale acestuia din dosarul penal solutionat cu NUP.

Consultati un avocat competent in ceea ce priveste cererea de chemare in judecata pentru confectionare act, trebuie acordata mare atentie la probatoriul din acest dosar.

Ella21

Post by Ella21 » 16 Oct 2014, 12:54

Silviu wrote:O actiune civila, in pretentii, ca si contravaloare a bunurilor ce se aflau in imobil. Va pot ajuta declaratiile de recunoastere ale acestuia din dosarul penal solutionat cu NUP.

Consultati un avocat competent in ceea ce priveste cererea de chemare in judecata pentru confectionare act, trebuie acordata mare atentie la probatoriul din acest dosar.
Multumesc

a introdus actiune ca instanta sa pronunte o hotarare ca sa tina loc de vanzar,eu urmand sa fac intampinare!Pe langa intampinare doresc sa fac si o cerere reconventionala ,mai este necesara si actiunea in pretentii?
In cat timp se poate introduce actiune in pretentii?( a trecut un an de la data cand instanta s-a pronuntat cu nup

Silviu

Post by Silviu » 16 Oct 2014, 13:12

3 ani. O sa se disjunga daca nu are legatura cu obiectul cauzei. (cererea reconventionala).

Ella21

Post by Ella21 » 29 Oct 2014, 16:26

Buna ziua

Am urmatoarea problema,contractul trebuia incheiat in Ianuarie anul acesta,promitentul a refuzat incheierea lui,a mimat o mediere prin Februarie,la care nu m-am prezentat pentru ca mi-a spus ca nu-l intereseaza incheierea,doar sa obtina prin instanta despagubiri sau sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract ;A introdus actiune in August(asa cum apare pe portalul instantei ca data inregistrarii actiunii este in August) la care am fost informata ca s-a prescris actiunea potrivit Art. 1669 alin 2 Cod Civil si astfel nici eu nu mai am dreptul la cerere reconventionala :wall: pentru ca este prescrisa iar prin mediere pentru ca nu s-a incheiat actul de mediere nu a fost intrerupt !

Se poate ca actiunea sa fi fost inregistrata mai devreme?decat cum apare pe portal?

Multumesc

Ella21

Post by Ella21 » 30 Oct 2014, 13:36

Silviu wrote:3 ani. O sa se disjunga daca nu are legatura cu obiectul cauzei. (cererea reconventionala).

Buna ziua

Am urmatoarea problema,contractul trebuia incheiat in Ianuarie anul acesta,promitentul a refuzat incheierea lui,a mimat o mediere prin Februarie,la care nu m-am prezentat pentru ca mi-a spus ca nu-l intereseaza incheierea,doar sa obtina prin instanta despagubiri sau sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract ;A introdus actiune in August(asa cum apare pe portalul instantei ca data inregistrarii actiunii este in August) la care am fost informata ca s-a prescris actiunea potrivit Art. 1669 alin 2 Cod Civil si astfel nici eu nu mai am dreptul la cerere reconventionala :wall: pentru ca este prescrisa iar prin mediere pentru ca nu s-a incheiat actul de mediere nu a fost intrerupt !

Se poate ca actiunea sa fi fost inregistrata mai devreme?decat cum apare pe portal?

Multumesc

Este prescrisa?Ma i are rost sa depun cerere contraventionala?
Multumesc anticipat

Post Reply