Am o mică nelămurire...
De ceva timp un operator de la un Call-Center îmi supraveghează tot ceea ce fac de pe telefonul mobil(apeluri, mesaje expediate, site-urile ce le frecventez) fără ca eu să solicit vreodată acest lucru.
O primă întrebare ar fi legal aşa ceva?
Iar a doua întrebare este dacă nu ar trebui să păstreze confidenţialitatea acestor date dacă accesul la ele ar fi legal?
Mulţumesc!
Vă doresc o zi bună!
Operatorul de la Call-Center ma urmareste
Re: Call-Center
Mai trebuie niste elemente. CUM face operatorul respectiv sa va supravegheze?
Ca raspuns preliminar la intrebari:
1. Nu
2. Ba da.
Ca raspuns preliminar la intrebari:
1. Nu
2. Ba da.
Persoana de care vorbesc lucrează la Call-Center-ul respectiv şi aşa are acest la toate datele acestea.
Mi-a spus tot ce am făcut pe telefon în ultimele două luni începând de la mesaje expediate până la traficul de date(internet), toate acestea fără să cer eu acest lucru.
Şi tot ce mi-a spus s-a potrivit întocmai.
De asemenea lucrurile pe care le-a aflat din mesajele respective, le-a împărtăşit şi altor persoane.
Mi-a spus tot ce am făcut pe telefon în ultimele două luni începând de la mesaje expediate până la traficul de date(internet), toate acestea fără să cer eu acest lucru.
Şi tot ce mi-a spus s-a potrivit întocmai.
De asemenea lucrurile pe care le-a aflat din mesajele respective, le-a împărtăşit şi altor persoane.
Art. 195 Cod penal.
Violarea secretului corespondenţei
Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Etc.
Faceti o plangere la politie in sensul art. de mai sus.
Violarea secretului corespondenţei
Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Etc.
Faceti o plangere la politie in sensul art. de mai sus.