Buna seara.
In 1985 am cumparat prin contract vanzare-cumparare o garsoniera . In contract se arata ca parintii mei imi doneaza intreaga suma de bani necesara achitarii garsonierei si ca sunt casatorita. In acel timp eram in divort, decizia definitiva fiind in februarie 1986. Divortul nu a fost urmat de partaj, deoarece atat eu cat si fostul sot am considerat ca nu avem realizari comune in scurtul timp cat am fost casatoriti - aproape un an.
Din 1985, am folosit singura garsoniera cumparata de parintii mei. Acum doresc sa fac cadastrul si intabularea pentru a vinde apartamentul .
Doresc sa stiu daca pot intampina greutati la intabulare . Actul de vanzare-cumparare specifica clar ca este achizitionata prin bani donati de la parintii mei , mie personal, fiicei lor ; ar trebui sa fie considerata bun propriu. Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc, Ileana Barbu
Bun comun sau bun propriu?
Re: Bun comun sau bun propriu?
Stimata doamna, puteti face intabularea fara nicio problema juridica. Garsoniera este proprietatea dv. si, drept urmare, o puteti vinde, dona sau inchiria. Avocat Mircea PELEA, mirceapelea@yahoo.com