Executare silita - cand se prescrie datoria?

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Executare silita - cand se prescrie datoria?

Post by Guest » 01 Sep 2014, 10:45

In anul 2006 am luat un credit de la BCR de 4000 ron, credit luat "doar cu buletinul" fara alte garantii si fara giranti . Am platit ratele pana in 2008 dupa care, ramanand fara loc de munca, nu am mai avut bani sa platesc. M-au sunat o vreme de la banca apoi m-au lasat in pace. Acum un an insa m-au sunat de la Bucuresti de la o firma de recuperare creante EOS KSI, ca ma executa silit. Eu in acest moment nu lucrez cu carte de munca, nu am bunuri pe numele meu. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta datorie se prescrie si daca da, când? Iar daca nu se prescrie ce se poate intampla? Ce ar trebui sa fac eu? Va multumesc anticipat.

C_A_Coltuc

Re: executare silita

Post by C_A_Coltuc » 01 Sep 2014, 10:55

Depuneti contestatie la executare

Guest

Post by Guest » 04 Sep 2014, 11:57

Nu se prescrie daca stai acasa, ca doar judecatorul nu e avocatul tau. Daca cei de la KSI spun ca le datorezi bani iar tu nu zici nimic, judecatorul va considera ca doresti sa platesti datoria. Ia-ti avocat.

Guest

Post by Guest » 04 Sep 2014, 19:45

Domnule avocat Coltuc, tot nu m-am lamurit, datoriile se prescriu sau nu? Multumesc.

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 06 Sep 2014, 12:22

Pentru orice creanta, in afara datoriilor catre stat, termenul de prescriptie este de 3 ani. Datoria dvs. este cu siguranta prescrisa.

Guest

Post by Guest » 09 Sep 2014, 09:10

Prescripţia se întrerupe printr-un act voluntar de executare sau prin recunoaşterea, în orice alt mod, a dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de cel în folosul căruia curge prescripţia;

Cu alte cuvinte daca v-au sunat de la banca si v-au spus ca aveti datorie, iar dvs. ati spus "este adevarat" s-a inrerupt prescriptia si o luati de la zero asteptand iarasi 3 ani.

Trebuie sa aveti 3 ani fara nicio "recunoastere a datoriei". Dvs. stiti cel mai bine daca s-a prescris.

C_A_Coltuc

Re: Executare silita - cand se prescrie datoria?

Post by C_A_Coltuc » 18 Sep 2014, 12:42

S-a prescris

Post Reply