Buna ziua ! Incep prin a va spune ca am noroc pentru ca mostenesc de la parintii mei o casa la tara si pacatul ca imi doresc sa traiesc ca la Sinaia !! Pe strada Campului pe care este situata casa se circula ca pe autostrada cu tractoare neinmatriculate si toata gama de utilaje agricole posibile : remorci, pluguri simple si reversibile ...se transporta produse agricole din camp chiar si cu doua remorci atasate sau cu bene,sau cu remorci de bene atasate la tractoare de mare gabarit (cele folosite pentru pluguri reversibile). Se transporta moloz de la santierele firmelor agricole care au obtinut autorizatii de constructii in zona la cca.100-150 m de casa (fara notificarea gospodariilor afectate) pentru depozite de cereale cu tot ce inseamna acestea:zgomot,praf,soareci,sobolani,pasari,etc.
Pozitionarea casei este cu fata catre sud ,astfel ca odata cu inceperea campaniei agricole din primavara si pana toamna tarziu tot praful din strada este spulberat in curte .Nu poate fi vorba sa tin geamuri sau usi deschise sau sa usuc rufe sau sa RESPIR !!! Cand aud un tractor trebuie sa ma ASCUND !!! Tot ce cultivam in curte ,legume ,pomi fructiferi ,vie ,flori..etc.sunt pline de praf si in fiecare an recoltele sunt compromise . Casa este situata la o distanta de cca.20 m de strada iar in acest an am observat peste 50-60 de fisuri exterioare datorate trepidatiilor (trafic aprozimativ 50-60 de transporturi/zi). Acest lucru ma ingrijoreaza foarte tare pentru ca este vorba de munca de o viata (si nu usoara) a parintilor mei, casa este superba si am datoria sa o conserv in cea mai buna stare . Am discutat cu Primarul comunei de nenumarate ori iar raspunsul lui a fost : nu suntem la Sinaia !!! Da, asa este dar poate ne dorim sa traim ca la Sinaia si asta ar trebui sa fie una din preocuparile administratiei locale . Intrebarea este : Ce pasi trebuie sa urmez pentru a gasi o rezolvare la aceata situatie care a devenit insuportabila . Caror institutii trebuie sa ma adresez si care sunt prevederile legale pe care trebuie sa le utilizez in obtinerea unei solutii favorabile .Va multumesc ,Niculina
Circulatia tractoarelor si utilajelor agricole
Re: Circulatia tractoarelor si utilajelor agricole
Plangere la Politie, ei vor face demersurile necesare!.....
Re: Circulatia tractoarelor si utilajelor agricole
Va multumesc pentru raspuns! Voi incerca la Politia Judeteana ,deoarece politia rurala nu are in atributiuni verificarea si respectarea normelor de circulatie rutiera.
O seara buna.
O seara buna.