mostenire cu probleme
mostenire cu probleme
buna,va spun o poveste simpla si totusi complicata ,as vrea un sfat,un ajutor, sa stiu ce pot face,bunicul matern e mort din 85,in 2005 a murit mama, in 2006 bunica materna a solicitat la sfatul unei matusi sa faca succesiunea dupa bunicu doar pe casa spunand ca terenurile sunt doar pe numele ei,noi ca si nepoti am acceptat desi nu facusem succesiune dupa mama deci nu am fost trecuti oi ca si mostenitori ci mama desi era decedata,noua doar ni sa cerut bani pentru asa ceva,spun noua pentru ca suntem 4 frati,in 2007 bunica moare ,iar matusa mea refuza sa ne dea acces la vreo parte din mostenire dar spunand ca datoram impozit,dupa unele informatii terenu este dat in asociatie si matusa mea ridica drepturi baesti pe baza unei procuri facute de cand traia bunica,iar cei din asociatie spun ca nu au ce sa faca ei respecta procura,si ca matusa mea are si ceva terenuri cumparate de la bunica ,fapt stiut ca bunica la 80 de ani avea perioade cand era icoerenta ,ce as putea face? specific ca in 2007 am facut in notar o acceptare tacita a mostenirii pana la succesiune,matusa mea stie acest fapt pentru ca in urma unu proces descis de un verisor in numele bunicii decedate am fost nevoita sa ii dau acel act ,in 2013 cam vrut sa vorbesc cu ea despre toate astea si sa ascuns neraspunzand la telefo n si nedeschizand usa,eu nu locuiesc in aceiasi localitate deci..e mai greu ,in schimb mia transmis verisoara mea,fata ei mesaje jignitoare spunand ca noi nu avem drept la nimic,va multumesc va rog ajutatima
Re: mostenire cu probleme
hm....aflati in primul rand ce terenuri detine matusa dvs. si cum le-a dobandit. Totul se face printr-o cerere formulata catre Primaria din localitatea matusii dvs. sunt obligati de lege ca in max. 30 de zile sa raspunda. Cel mai simplu este sa mergeti la un notar iar el va face toate demersurile necesare pentru a afla ce va intereseaza pe dvs.