Divort/Partaj/Custodie

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Fram

Divort/Partaj/Custodie

Post by Fram » 27 Jul 2014, 12:53

Buna ziua! Suntem casatoriti de 4 ani si avem o fetita de doi ani si 3 luni impreuna. Am fost dat afara din casa de mama sotiei mele, unde locuiam, nepermitandu-ne sa stam in chirie, de anul trecut de la sfarsitul lunii mai. Sotia nu a intervenit in nici un fel in aceasta decizie luata de mama ei ... In acest timp, mereu am vizitat copilul si m-am ocupat din toate punctele de vedere de el : financiarr, educational, etc. Mentionez ca mama ei lucreaza in Italia si vine 1-2 ori pe an in tara unde ramane de la 1-3 luni, maxim si anul trecut a divortat de barbatul ei, tatal sotiei mele (nu stiu daca va conta acest lucru intr-un eventual proces). Sotia ma tot ameninta, la presiunile mamei ei, ca ma da in judecata pentru abandon familial si plata pensia alimentara anticipat (asta din ce stiu nu se poate din pricina faptului ca suntem divortati, din pacate nu am tinut toate chitantele si paltile care le-am facut pentru fata, etc dar si in urma altor discutii cu alti avocati ...). As dori sa stiu ce sfaturi imi dati? In plus, dupa nunta, am depus o anumita suma in banca, defapt sotia a facut-o cu ceea ce am castigat la evenimentul pe care, in principiu, fiecare om si-l doreste in viata, pe numele ei, dupa ce a trecut pe al meu, si treptat treptat i-a scos pe toti fara sa vad ceva din ei. Cand erau aproape terminati din cont, m-a trecut si pe mine, eu luandu-mi 1000 pentru plata scolii si finalizarea examenelor ce le aveam de sustinut, dupa acest fapt ea lichidand contul. Mentionez faptul ca am extrasele de cont cu sumele initiale in original plus ca se poate face cerere la CEC pentru eliberarea tuturor operatiunilot intreprinse de sotia si de mine dupa anul 2010 decembrie. Ce se poate realiza in acest caz? Daca va cere divortul doresc sa aobtin jumatate din ceea ce am avut la un moment dat impreuna dar si custodia... Ce criterii trebuie sa indeplinesc pentru a aavea castg de cauza?Multumesc

office_euromarmenor

Re: Divort/Partaj/Custodie

Post by office_euromarmenor » 27 Jul 2014, 14:08

Buna Ziua!
Intrucat sunteti foarte nerabdator sa primiti unele raspunsuri ati expus totul foarte rapid fara sa inteleg mare lucru.
1. Pentru a avea castig de cauza trebuie sa aveti un loc de munca stabil si o locuinta
2. Ea poate spune ca a scos acei bani din cont pentru treburile casnice si dvs. stiati de ei, fara a i se ingradii vre-un drept in acest fel de catre banca.
3. Cat timp a trecut decand ati observat disparitia baniilor din cont? (foarte important)
4. Cum este copilul tratat de ea?
5. S-au depus actele de divort? Nu am inteles din relatarea dvs.
Va intreb toate acestea deoarece : Conform Noului Cod Civil, „custodia”, adica autoritatea parinteasca, se exercita in comun de ambii parinti dar instanta va stabili locuinta minorilor la unul din parinti.
Instanta va stabili locuinta minorilor avand in vedere interesul superior al copilului la parintele care are capacitatea de a le oferi tot ce au nevoie.
In cazul acesta dvs. aveti un avantaj daca posedati un venit permanent si ati putea sa inchiriati un apartament.
Mama totusi este de obicei favorizata de instanta, totusi trebuie sa dovedeasca ca are venituri cu care sa sustina copii.
Daca totusi parintii se inteleg, pot divorta la notar si pot stabili ei tot ce vor.

Post Reply