Buna Ziua !
Lucrez la o firma de productie , antene de telecomunicatii . Am un coleg caruia nu ii pasa de nimic , face minimul necesar , lucreaza urat , isi bate joc de colegi , nu este deloc om de echipa , etc . Datorita posturilor , eu lucram cel mai mult cu el . Au mai fost probleme , chestii in neregula , am mers sa sesisez superiorului , dar nu s-au luat masuri . Intr-o zi cand m-am intors la post , l-am prins cum mi-a taiat de pe antena niste piese . Nu dura mult sa le repar , dar asa ceva mi se pare inadmisibil . Decat sa merg a nu stiu cata oara la superior si sa il "parasc" iarasi , i-am incurcat niste piese care se folosesc la productie ( nu i-am umblat efectiv la produs , la antena , ci la piese ) . Cand vin iarasi la post , vad ca mi-a facut mai rau , apoi merg sa mi le i-au inapoi , nu ii convine , ma impinge pe acolo . Vine seful , ne spune sa ne potolim , si de fata cu el ma scuipa . Aveam o piesa in mina si de nervi i-am dat-o in cap . S-a decis sa ni se faca referate pt. asta . Am dat si declaratii amandoi . Cand am ajuns la comisie , erau deja facute propuneri pt sanctionarea noastra : eu -10% salar pt. 3 luni , iar colegul , avand si alt referat plus reclamatii de la colegi : desfacerea contractului . In timp ce doamna de la personal citea declaratia , a spus ca n-are timp de asa ceva si ca sa se scape usor ne desface contractul la amandoi . Surprinzator , seful a fost imediat de acord . Cand incercam sa ma apar , tot eram intrerupt , parca nici nu aveam dreptul al replica . Am cerut audiere la domnul director dar am fost refuzat . Ce i-a deranjat cel mai mult a fost faptul ca am facut si eu "sabotaj". Le-am spus ca primul care a facut a fost colegul , eu am mers sa imi iau piesele inapoi , am decis eu sa actionez din moment ce la alte sesizari nu s-au laut masuri .
Am fost primul sabotat , am fost impins , scuipat , iar tot eu sa fiu dat afara . Mi se pare total fara sens . Colegii imi iau apararea , chiar ar da declaratii pt. mine , stiu ca sunt un coleg care a lucrat bine , a ajutat , etc . Toti sun socati de unde s-a ajuns . Dar nimeni nu vrea sa asculte chiar tot , mai amanuntit . Am gresit intr-adevar umblandu-i la piese , dar a fost de nervi si datorita faptului ca era a nu stiu cata problema care nu s-ar fi rezolvat si a trebuit sa fac ceva . Este prima abatere , nu ma nici o alta mica reclamatie sau referat , nimic . Stiu angajati care au avut conflicte mai urate si lucreaza bine mersi si in ziua de azi .
Multumesc anticipat !
Conflict cauzat de alt coleg,decizie incorecta pt mine
Re: Conflict cauzat de alt coleg,decizie incorecta pt mine
Salut! Din pacate si spun din pacate, ai actionat foarte rau...se mai fac glume intre colegi, se mai fac astfel de baze, daca procedeul se repeta trebuia sa-l filmezi sau sa-i filmezi CAPODOPERA, nu stiu cati sefi ar fi de acord cu asta. revenim: Poti depune la Politie o reclamatie pentru ULTRAJ..deoarece te-a scuipat si exista martori, banuiesc ca pe langa asta poti adauga si CALOMNIE SI INSULTA, toate acestea trebuiesc probate. Apropo daca toate acestea s-au petrecut in incinta locului de munca se numesc : Accidente de munca care trebuiesc sesizate la ITM . Referitor la partea a doua s-a dispus la aceasta masura pentru a impaca si capra si varza. Mergeti inca o data la seful dvs si discutati cu el despre cele intamplate. O seara placuta!