Proprietate/Bunuri comune

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
aligator26

Proprietate/Bunuri comune

Post by aligator26 » 15 Jun 2014, 17:06

Buna ziua.Am trei probleme la care sper sa ma puteti ajuta:
1)Un vecin de-al mamei mele care locuieste intr-un imobil cu parter si etaj a decedat in decembrie 2012.Era proprietarul unei camere langa locuinta mamei mele.Niste rude de-ale lui care l-au inmormantat,am inteles ca au ramas mostenitorii acelei camere unde a locuit decedatul.Din spusele lor,au vandut locuinta unei alte persoane care normal trebuia sa-si faca contract de vanzare-cumparare pe numele lui.Tot parterul acelui imobil este detinut de o alta persoana,care cu multi ani in urma si-a intabulat TOATA casa(parter+etaj) pe numele lui cu toate ca acest lucru am inteles ca nu era legal.In momentul in care mama mea a vrut sa cumpere locuinta de la stat,in anul 1998 parca,am fost nevoiti sa actionam in judecata acest vecin de la parter care si-a INTABULAT toata casa numai pe numele lui pt a iesi din indiviza,pt ca asa prevedea legea.Acum daca ma puteti lamuri si pe mine:mai exista acea lege?Pt ca noul vecin de la etaj,sustine ca prin nu stiu ce smecherii a rezolvat sa fie proprietarul acelei camere fara sa de-a in judecata vecinul de la parter care si-a intabulat toata casa pe numele lui,exact asa cum am facut si noi cu ceva ani in urma.Mentionez ca in tot imobilul locuiesc 4 familii,una jos,de care v-am precizat ca este proprietarul intregului parter si la etaj inca 3 persoane,din care una este mama mea.
2)Cu multi ani in urma,parintii mei au facut un fel de paravan la intrare pe casa scarilor,care folosea drept protectie si siguranta locuintei noastre.Tatal meu,care intre timp divortase de mama,a ramas intr-una din cele doua camere ale locuintei noastre.Prin anii 1984,nu mai retin exact,tatal meu a vandut acea camera persoanei de mai sus de care v-am mentionat ca a decedat in decembrie 2012.Anul trecut,in 2013 in primavara v-am specificat ca s-a mutat alta persoana care sustine ca este proprietarul camerei respective.Mama l-a rugat frumos sa contribuie cu ceva bani pt acel paravan(pt care parintii mei au cheltuit destul de multi bani la acea vreme)si de care se foloseste si el.Acesta nici nu vrea sa auda de asa ceva,zicand ca,sa cerem bani de la cel care a decedat.Se poate face ceva in legatura cu aceasta situatie?Se poate actiona in judecata,vom avea castig de cauza sau ce ar fi indicat de facut?Mentionez ca cel decedat nu a vrut nici el sa contribuie cu jumatate din suma care s-a cheltuit pt construirea acelui paravan de protectie si izolare termica,deoarece era un betiv notoriu si mereu era cu alcoolul in cap.
3)Anul trecut in 2013 in perioada iulie-august mama mea a chemat o echipa de meseriasi pt a inlocui mai bine de 75% din suprafata acoperisului si a schimba si partea lemnoasa care fusese afectata de timp datorita ploilor si zapezii,fiind in majoritate putreda cu toate ca ani la rand sau efectuat mai multe interventii partiale ca:inlocuit anumite portiuni de tabla,cositorire,vopsire si utilizarea catorva tuburi de silicon.Mentionez faptul ca acoperisul are doar o singura scurgere care este pe partea locuintei noastre unde sau efectuat aceste reparatii si pe unde se scurge toata apa de pe imobil.Niciunul dintre propritari nu a vrut sa contribuie in niciun fel la aceasta lucrare.In final ce se poate face pt a recupera sumele datorate de fiecare in parte.Este vreo lege care sa specifice obligativitatea fiecarui proprietar sa contribuie cu o cota parte din cheltuiala facuta de noi?
Va rog frumos sa-mi spuneti pt fiecare intrebare in parte daca actionez in instanta vom avea castig de cauza garantat?Sau ce trebuie de facut?Multumesc

Post Reply