Atacare testament dupa 7 ani de la deces

Post Reply
Memo

Atacare testament dupa 7 ani de la deces

Post by Memo » 13 May 2014, 15:48

Buna ziua!

In anul 2007 matusa mea pe care am ingrijit-o 22 ani a decedat lasandu-mi testament legal. In textul testamentului a precizat ca nu are copii si ca imi lasa mie intreaga mostenire in calitate de nepot de frate.
Am intocmit certificatele de mostenitor conform legii iar acum in 2014 am fost convocata la notar pentru intelegere amiabila, intrucat s-a prezentat cu acte doveditioare fiul matusii pe care ea l-a abandonat la nastere si de existenta caruia nu a stiut nimeni din familie, inclusiv eu. Precizez ca cheltuielile cu intretinerea ei aproape echivaleaza mostenirea.
De asemeni fiul nu si-a manifestat dorinta de a intra in posesia mostenirii in termenul legal.

Dat fiind faptul ca matusa a declarat ca nu are copii in momentul intocmirii testamentului ar putea fi considerat ca frauda la lege si sa fie anulat certificatul de mostenitor?

In aceasta ipoteza, de anulare a certificatului de mostenitor al meu, el ca mostenitor rezervatar ar putea sa beneficieze de intreaga mostenire chiar daca nu a respectat termenul legal?

Va rog sa imi dati un raspuns concret la aceasta ipoteza.
Va multumesc anticipat!

Post Reply