Poprire pe o bursa sociala de la facultate

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Emilian1992

Poprire pe o bursa sociala de la facultate

Post by Emilian1992 » 11 May 2014, 21:50

Buna seara .
Am o amenda penala de prin 2008 de 900 de lei + cheltuieli de judecata 350 de lei .
Si acum mi s-a facut poprire pe cardul pe care imi intra bursa sociala de la facultate .
Banii mi-au fost retrasi deja din cont . Cei de la Raiffeisen m-au trimis la ANAF de unde e poprirea .
Am fost acolo iar cei de acolo mi-au spus ca pana nu achit integral amenda , nu imi pot da acei bani .
I-am explicat doamnei de acolo ca acum chiar nu am cum sa platesc amenda, fiind student cu o situatie financiara precara si de cum voi incepe sa muncesc , o voi plati , insa nimic .
Nu as putea cumva sa recuperez acea suma ? Este de 200 de lei .
As aprecia daca nu m-ati judeca pentru ca nu am platit amenda pana acum , stiu ca am gresit si in timp voi incerca sa o platesc .
Va multumesc anticipat .
O seara buna in continuare !

Guest

Re: Poprire pe o bursa sociala de la facultate

Post by Guest » 15 May 2014, 12:32

In baza Art. 780 Obiectul popririi (2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728, dacă este cazul.
Art. 728 Noul Cod de Procedură Civilă
Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Post Reply