AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Guest

AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT

Post by Guest » 28 Apr 2014, 14:19

In data de 26.04.2014, ora 9:15 ma aflam la volanul autoturismului marca Dacia, cu numarul de înmatriculare B-95-RAU pe strada Bârsei, venind din directia strada Lucretiu Patrascanu la intersectia cu strada Bârsei. Din dreapta mea a aparut autoturismul marca Ford cu numarul de înmatriculare B-56-AEM, condus de catre Popescu Emanoil Valentin. Strada nefiind semnalizata si ingusta (loc fiind de o singura masina) eu am acordat prioritate de dreapta oprindu-ma inainte de a intra în intersecţie, avand chiar timp sa si claxonez automobilul Ford, vazând că acesta avea intenţia de a intra cu viteză în intersecţie. Autoturismul Ford, cu numarul B-56-AEM intentionând sa se indrepte catre strada Lucretiu Patrascanu, a intrat în viraj la stânga cu viteză şi am fost lovit pe partea dreapta, fiind proiectat in bordura din stanga.
După impact, Popescu Emanoil Valentin, a coborat din masina, apoi si-a recunoscut vina spunandu-mi ca a auzit claxonul, dar nu m-a vazut, deoarece vorbea cu sotia sa, si ca, în plus, a ocolit o groapa. Facandu-i copii dupa acte am constatat ca are permisul de conducere expirat din data de 18.06.2012.
Mergand la politie, la DGPMB Brigada Rutiera Biroul Accidente Usoare, Sector 3, doamna Agent Principal Tudor Izabela ne-a chemat in birou pentru a ne face testul de alcoolemie, fara a ma lasa sa explic cauza accidentului, spunandu-mi ca ea se ia doar dupa lege.
Imediat dupa ce am terminat testul de alcoolemie ne-a scos din birou, spunându-ne sa asteptam 10 minute in sala. După acest timp, a ajuns la concluzia că, deşi domnul Popescu Emanoil Valentin avea permisul expirat de 2 ani, vinovatul sunt eu, spunându-mi poate în glumă, deşi nu avea niciun drept, că am carnet de profesionist, dar că nu cunosc legislaţia rutieră.
Din aceasta cauză eu am ramas fara permis 60 de zile, cu o amenda de 255 lei in 48 de ore si cu masina lovita.
Prin urmare, contest faptul că nu aş fi respectat regula de acordare a priorităţii de dreapta, aşa cum susţine doamna poliţist în procesul-verbal, de asemenea contest şi punctul de vedere al acesteia, în ce priveşte modul în care au avut loc evenimentele, dar şi sentinţa dată.

C_A_Coltuc

Re: AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT

Post by C_A_Coltuc » 05 May 2014, 07:40

Ati atacat procesul-verbal?

Adela Bratulescu

Re: AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT

Post by Adela Bratulescu » 09 May 2014, 11:13

trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 30 de zile la judecatoria pe a carei raza s-a produs incidentul.

Guest

Re: AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT

Post by Guest » 12 May 2014, 20:15

Buna seara stimate domn !
Cred ca este vorba de aleea care este in preajma Scolii Gimmnaziale nr. 16, care penetreaza inspre si dinspre Bulevardul Basarabia. Cunosc zona geografica si topografia locului. Cele relatate de domnia-vostra legata de ingustimea carosabilului se adeveresc. Depuneti ,cum spun si colegii mei, o contestatie impotriva Procesului -verbal de contraventiei. Va pot fi de folos pentru a redacta Contestatia, pe care sa o adresati Judecatoriei sectorului 3, instantade fond careva solutioneaza speta dv. Ma puteti contacta la nr. 0724619081

prof. Mircea PELEA
AVOCAT

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest