schimb proprietate versus drepturi succesorale

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
dianabar

schimb proprietate versus drepturi succesorale

Post by dianabar » 28 Apr 2014, 10:29

Buna ziua,

Locuiesc in strainatate impreuna cu sotul si copii si posedam in Romania(Bucuresti) un apartament. Apartamentul este pe numele la noi doi.
De asemenea eu si sora mea detinem cate 1/4 drepturi succesorale asupra un unui apartament si al unei case la tara. Celelalte jumatatati sunt detinute de tatal nosru care este inca in viata.
In apartamentul nostru (al meu si al sotului) locuieste insa sora mea de vreo 24 de ani, de cand am parasit noi Romania.
Acum sora mea ar dori ca acest apartament sa devina al ei (schimb de ... ) si sa ne cedeze ea noua dreptul ei la mostenire, adia 1/4 din dreptul la apartamentul in care locuieste tatal, precum si 1/4 din dreptul asupra casei de la tara. Mentionez ca pentru cele din urma este facuta succesiunea inca din anul in care a decedat mama noastra.
Pe scurt noi am ceda apartamentul nostru si am capata doua sferturi de mosteniri la care are ea dreptul precum si dreptul la ce i-ar reveni ei in momentul in care ar deceda tatal nostru(alte doua sferturi deci).
Exista vreo posibilitate sa facem aceasta tranzactie? Daca da, acte ar putea fi intocmite, reviziute , necesare? Cine va trebui implicat in aceata actiune? Esre suficienta o inputernicire a sotului meu sau trebuie sa fim amandoi de fata? La ce costuri ne putem astepta?
P.S. Inca ceva noi mai detinem o casa in Olanda la care insa mai platim ratele la banca. Cei de la fiscul olandez stiu despre existenta celei de-a doua case a noastra, si mai ales stiu ca nu avem venituri in urma ei. Deci deocamdata nu are efecte fiscale pentru noi (taxe).

Post Reply