taxa pt eliberarea actului de adjudecare
taxa pt eliberarea actului de adjudecare
Buna ziua, am cumparat un imobil la licitatie iar executorul judecatoresc mi-a cerut o taxa de 400lei plus TVA pt actul de adjudecare,as dori sa stiu daca acest lucru este un abuz pt ca alti executori nu cer asemenea taxe.multumesc
Re: taxa pt eliberarea actului de adjudecare
Poate vrea sa plateasca taxa pentru vanzarea imobilului (fara de care oricum nu-l puteti intabula)
Teoretic aceasta taxa se plateste de catre debitor, dar practic el nu mai are nici bani, nici casa si il doare in cur de aceasta taxa, asa ca taxa ajunge tot in carca adjudecatarului.
Taxa este 2% sau 3% din valoarea imobilului.
Teoretic aceasta taxa se plateste de catre debitor, dar practic el nu mai are nici bani, nici casa si il doare in cur de aceasta taxa, asa ca taxa ajunge tot in carca adjudecatarului.
Taxa este 2% sau 3% din valoarea imobilului.
aceasta taxa este separat,se plateste la finante 2%,si ar fi 1240 lei,in cazul meu.Executorul imi cere acesti bani pt eliberarea actului de adjudecare,ceea ce mi se pare abuziv,eu am mai cumparat la licitatie imobile de la alti executori si nu a pomenit nimeni de aceasta taxa.
N-am auzit de o asemenea taxa. Cereti-i executorului factura ca sa o platiti prin OP (spuneti-i ca nu umblati cu cash la dvs.). Vedeti apoi ce scrie pe factura, in cazul in care chiar o emite. Vrem si noi sa vedem astfel de factura.
am primit factura,si scrie pe ea ,,act de adjudecare,,
Busted!!!madalina1986 wrote:am primit factura,si scrie pe ea ,,act de adjudecare,,
Fiti amabila si impartasiti datele de contact ale executorului ca sa stie lumea de pe aici cum sa procedeze. Asta in cazul in care nu ati fost contactata deja de vreun vizitator...
Buna ziua. Si mie mi s-a cerut de la Executor Nacu Cristian Andrei (Bucuresti) o suma de 300 lei + TVA pt eliberarea actului de adjudecare.
Alti executori nu mi-au mai cerut asta pana acum.
Cand am fost la licitatie NU a zis ca m-ar costa si actul de adjudecare, abia dupa 17 zile -cand l-am sunat sa vad daca a primit restul banilor pt imobil si sa vad daca este gata actul- imi zice ca actul NU este gata, desi a vazut ca au intrat banii pe imobil....ma mai lungeste inca 4 zile si imi zice ca mai si costa.
Daca are cineva vreo solutie pt acest mister, rog sa posteze.
Alti executori nu mi-au mai cerut asta pana acum.
Cand am fost la licitatie NU a zis ca m-ar costa si actul de adjudecare, abia dupa 17 zile -cand l-am sunat sa vad daca a primit restul banilor pt imobil si sa vad daca este gata actul- imi zice ca actul NU este gata, desi a vazut ca au intrat banii pe imobil....ma mai lungeste inca 4 zile si imi zice ca mai si costa.
Daca are cineva vreo solutie pt acest mister, rog sa posteze.
conform legii orice act emis in cadrul executarii silite, deci si actul de adjudecare, se tarifeaza cu sume cuprinse intre 50 - 200 lei pe noul cod de procedura civila sau de la 10 - 400 lei pe vechiul cod.
aceasta suma cu titlul de taxa emitere act adjudecare era normal sa fie recuperata de la debitor, dar cum acesta nu mai este lichid si creditorul refuza sa plateasca, foarte multi executori solicita adjudecatarilor aceasta plata.
aceasta suma cu titlul de taxa emitere act adjudecare era normal sa fie recuperata de la debitor, dar cum acesta nu mai este lichid si creditorul refuza sa plateasca, foarte multi executori solicita adjudecatarilor aceasta plata.
Procesul verbal de distribuire a sumelor obtinute din vanzare se face dupa emiterea actului de adjudecare. Cand se face distribuirea, executorul trebuie sa-si retina bani si pentru emiterea actului de adjudecare (si pentru toate celelalte activitati pe care le-a prestat pe parcursul executarii). Ce naiba il retine?
Eu cred ca ia si de la creditor si il escroceaza si pe adjudecatar.
Eu cred ca ia si de la creditor si il escroceaza si pe adjudecatar.