Proces Asociatie Locatari

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Annna

Proces Asociatie Locatari

Post by Annna » 13 Apr 2014, 21:28

Buna seara,

Cazul meu este urmatorul: am fost data in judecata de asociatia de proprieteri pentru neplata datoriei inregistrate. In momentul in care am primit instiintare (septembrie 2013) pentru documentatia depusa de catre asociatie la judecatorie (prin intermediul unui avocat) deja platisem o parte din datorie si pana la evaluarea documentatiei depuse de mine (sfarsitul lui octombrie 2013) deja achitasem integral datoria catre asociatie (mai precis pe 1 octombrie 2013).
Desi am depus toate documentatele care atestau faptul ca datoria este stinsa integral (document de la asociatie, chitante etc.) si ca la data initierii procedurii de catre asociatia de proprietari (sfarsitul lui iulie 2013) eu achitasem parte din datorie (inceptului lunii iulie 2013) s-a stabilit un termen pentru judecata pt decembrie 2013, termen la care m-am prezentat si a carei solutionare a fost respingerea actiunii initiate de catre asociatia de proprietari dar obligarea mea la plata sumei de 500 lei, onorariul avocatului delegat de catre asociatie.

Intrebarea mea este urmatoarea: exista posibilitatea contestarii acestei decizii pentru anularea obligatiei de plata?? in conditiile in care actiunea asociatiei a fost respinsa si am demonstrat ca nu am fost de rea credinte, ca incepusem sa fac plati partiale pana sa aflu ca am fost actionata in judecata, ca nu am fost somata inainte si nu mi s-a adus la cunostinta ca s-a inaintat o actiune impotriva mea si ca am achitat integral inainte de a se stabili un termen de judecata - termen de judecata stabilit chiar daca nu mai exista obiectul cauzei..

Si inca o intrebare - nu ar fi trebuit sa fiu somata/sa mi se aduca la cunostinta actiunea ce urma a se desfasura impotriva mea inainte ca acest lucru sa se intample?

Multumesc,
Ana

Leon Carmen

Re: Proces Asociatie Locatari

Post by Leon Carmen » 15 Apr 2014, 16:43

Respingerea acţiunii initiate, ca rămasă fără obiect, nu presupune că cererea reclamantei - Asociatia, a fost considerată ca neîntemeiată şi că aceasta este partea care a căzut în pretenţii, ci că pârâta - dvs. ati achiesat la pretenţiile părţii adverse, prin achitarea debitului datorat acesteia pe parcursul procesului.
Prin urmare, pârâta-dvs. datorati cheltuielile de judecată, chiar dacă cererea reclamantei a fost respinsă, culpa procesuală în intentarea acţiunii aparţinând pârâtei-dvs.
Notificarea debitorului este o procedura optionala.

Post Reply