succesiune

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
TatianaT

succesiune

Post by TatianaT » 12 Mar 2014, 14:56

Buna ziua. Am o mare dilema pe care va rog sa ma ajutati sa o inteleg. Tatal meu a decedat acum 4 ani de cancer la plamani, la varsta de 72ani. Cu o luna inainte de deces a intocmit un testament in fata unui notar, testament prin care ma recunoaste pe mine ca unica fiica dar, lasa toata averea mobila si imobila sotiei (recasatorit cu aceasta dupa divortul de mama mea) si fiicei acesteia, care fiica nu are niciun grad de rudenie cu tata - nu a infiat-o. La momentul deschiderii succesiunii, pentru ca eu nu am fost de acord cu testamentul, notarul a impartit masa succesorala in trei parti egale. Acum problema este ca fiica vaduvei nu mai vrea sa facem succesiunea. Ce pot face eu in acest caz, mai pot ataca testamentul in instanta? Va multumesc

Guest

Re: succesiune

Post by Guest » 12 Mar 2014, 21:41

Dumneavoastra ca si fiica a defunctului, chiar daca acesta a facut un testament altor persoane, aveti dreptul la cota dumneavoastra ca mostenitor rezervatar.
In contextul in care nu ati reusit sa incheiati succesiunea la notariat motivat de faptul ca nu mai doreste unul dintre mostenitori, puteti ajunge in instanta pentru dezbaterea succesiunii, dumneavoastra fiind partea care introduce cererea de chemare in judecata.
S-au depus la notar toate documentele necesare dezbaterii succesiunii ?

Poate ar fi bine sa ajungeti si la mediere. Informarea privind medierea fiind obligatorie.

Post Reply