testament

Post Reply
Niculescu Liana

testament

Post by Niculescu Liana » 09 Mar 2014, 18:28

Sunt casatorita de 26 ani.Sotul este grav bolnav.Cand m-am casatorit sotul detinea o casa pe care o contruise cu cealalta sotie care a decedat.Exista si doi copii din casatoria anterioara care a durat 12 ani.Dupa deces nu s-a facut succesiune,copiii fiind minori.Noi avem impreuna un copil.Vreau sa stiu daca sotul meu poate sa lase mostenire copilului nostru(major) bunurile mobile si imobile pe care le detine in speta casa,cateva hectare de pamant dobandite dupa Revolutie respectiv dupa decesul primei sotii si o firma aflata in conservare, prin testament olograf.Mentionez ca celor doi copii le-am asigurat sume consistente pana acum ,dar care au fost intr-un fel risipite ineficient! Daca nu se poate face testamentul olograf este mai eficient cel autentificat notarial?Sotul ar fi dispus ca in testament sa lase mostenire celor doi copii o suma de bani ca si contravaloare a partii din casa ce li s-ar cuveni.Casa a fost construita in 1970.Sotia lui a decedat in 1986.Noi ne-am casatorit in 1988 si de atunci am facut f.multe imbunatatiri casei(geamuri termopan,izolatie exterioara si interioara,baie ,lucrari diverse la dependinte etc.)Veniturile mele au fost consistente in conditiile in care firma sotului este falimentara si na avut alte venituri in ultimii 10 ani,dar cred ca acest lucru nu e concludent.

Post Reply