crissa15
crissa15
Buna ziua, as vrea sa divortez...am un copil de 6 ani si o casa cu credit ipotecar in timpul casatoriei, credit pe numele lui, as vrea sa stiu unde sa ma duc, la notar sau tribunal...? el e dea acord sa-mi cedeze casa, insa problema e creditul ipotecar..eu nu am serviciu si nu il pot prelua!!! cum putem face astfel incat casa sa fie doar a mea, eu declar ca voi plati creditul, insa in relatia cu banca va trebui sa ramana el..neexistand posibilitatea ca acu sa cedeze si peste ani sa se gandeasca ca vrea parte din casa. Iar in ceea ce priveste copilul, aceasta custodie comuna ce presupune?? se poate sa facem program clar de vizitare? si vizitele sa fie doar pe parcursul zilei, fara a petrece noaptea..zilele cu el, mentionez ca el a plecat la amanta, mediu imoral, neavand el o casa...iar pensia alimentara cum se calculeaza? e procent prestabilit de lege sau cer cat vreau// da cat vrea..???
Re: crissa15
Una este problema divortului si alta cea a partajului.
Divortul cu minor poate fi facut la notar, prin acord comun, cu cond sa cadeti de acord pe toate aspectele (numele pe care il veti purta dupa divort, custodia comuna obligatoriu, program cert de vizitare stabilit in scris, locuitna minorului, pensia de intretinere in cuantum de 1/3 din salariu).
Daca partile nu cad de acord, nu aveti decat varianta instantei.
In privinta partajului este mai complicat. Nu se poate face o intelegere verbala cu sotul. Poate ca acum spune ca va lasa in casa, dar daca isi reface viata ar tb sa isi poata lua si credite ceea ce nu va putea pana nu il achita pe acesta.
Nu va putea avea pretentii la imobil, chiar daca are creditul pe numele lui daca dvs veti face toate platile catre banca si pastrati chitante in acest sens, plata fiind facute de dvs pt el(asa ar tb sa apara pe chitante).
Dar aici se pune prob cu ce veti plati daca nu aveti venituri.
Poate fi o prob acest aspect si daca veti merge in instanta pt ca tb sa aveti cu ce intretine copilul.
Av.Gabriela GERBER
0723639378
Divortul cu minor poate fi facut la notar, prin acord comun, cu cond sa cadeti de acord pe toate aspectele (numele pe care il veti purta dupa divort, custodia comuna obligatoriu, program cert de vizitare stabilit in scris, locuitna minorului, pensia de intretinere in cuantum de 1/3 din salariu).
Daca partile nu cad de acord, nu aveti decat varianta instantei.
In privinta partajului este mai complicat. Nu se poate face o intelegere verbala cu sotul. Poate ca acum spune ca va lasa in casa, dar daca isi reface viata ar tb sa isi poata lua si credite ceea ce nu va putea pana nu il achita pe acesta.
Nu va putea avea pretentii la imobil, chiar daca are creditul pe numele lui daca dvs veti face toate platile catre banca si pastrati chitante in acest sens, plata fiind facute de dvs pt el(asa ar tb sa apara pe chitante).
Dar aici se pune prob cu ce veti plati daca nu aveti venituri.
Poate fi o prob acest aspect si daca veti merge in instanta pt ca tb sa aveti cu ce intretine copilul.
Av.Gabriela GERBER
0723639378