Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati. Spuneti-mi daca am vreo sansa intr-un eventual proces .
Mama mea este recasatorita in 83, dupa ce divortase de tatal meu natural cand aveam 18 luni,
prin '82 , apoi in 83 acesta a murit eu mostenind un apartament cu doua camere cf.1 dec.
In toti anii de pe urma ap. s-a luat chirie. O perioada a stat bunicul meu matern dar a platit ratele restante si restul pana la achitare la Icral.
In 2000, locuind cu mama , tatal vitreg, si cei trei frati vitregi intr-un apartament de 4 camere cf.1 dec. repartizat de la uzina 1 Mai, in urma disponibilizarilor si a altor probleme de natura financiara, s-a ridicat problema sa vanda ap. meu sa plateasca datoriile, pt. ca ceilalti copii erau mici si ar fi fost prea mult sa ii mute intr-un ap. mai mic.
Initial nu am fost de acord, insa la imensele presiuni si certuri din casa, si pt. mama mea care nu ar mai fi avut liniste ... am acceptat. Dupa vanzare am cerut sa facem o hartie la notar, sau macar intre noi, si am avut un mare scandal ca cum nu avem incredere in el. Nu mai aveam ce face..
Mentionez ca aveam 20 ani la momentul vanzarii, dar eu eram eleva la o postliceala, din casa nu aveam voie sa iesim, nu stiam cat ma va afecta decizia aceasta in viata mea personala pe viitor.
Promisiunea verbala, ca sa ma convinga sa semnez, a fost ca atunci cand vor fi fratii majori, sa vanda apartamentul de 4 camere si sa-mi ia inapoi de doua camere sau mai putin...in functie de cati bani erau disponibili.
Dupa vanzare, el nu si-a mai gasit/cautat de munca... am trait toti sase din banii ramasi dupa plata datoriilor, mama fiind pensionata de boala.
In 2002 dupa o imensa cearta legata tot de bani si de faptul ca nu voia sa mai recunoasca ca am avut apartament pe care mi l-a vandut; ca el s-a ocupat de tot , eu decat am semnat; am dezvaluit mamei faptele lui abominabile de cand eram mica...13/14 ani, dupa care si sora mea a spus ca i s-a intamplat la fel... A parasit domiciliul conjugal.
Eu fiind singura cu serviciu am facut credit ca sa platim impozitele restante si penalitatile si datoriile la intretinere, am facut din bani proprii imbunatatiri in apartamentul acela... pentru ca nu se facuse nimic niciodata in acel apartament..
Ani de zile nu am stiut nimic de el; dadea nu dadea pensie alimentara copiiilor lui...; acum trei ani a luat legatura cu fratele meu, ca a facut un credit, are datorii, a ramas in somaj si nu are cu ce sa plateasca, si ca vrea partea lui din apartament.
Am dat anunt in primavara 2011 in ziare si site-uri de profil. A aparut o oferta anul trecut pe care el a refuzat-o...
Anul acesta, Feb.2014 au primit o oferta ferma si sunt in curs de vanzare. Si tot evita sa ma despagubeasca in vreun fel.
Ce pot face ca sa-mi recuperez si eu parte din prejudiciul meu? Am vreo sansa?
Am doar martori , familia – mama si fratii, nasii de botez, nimic scris de la el..
Cu respect
Va multumesc anticipat pentru un raspuns
recuperare imprumut fara acte