intampinare recurs taxa auto - urgent

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
sig_mon

intampinare recurs taxa auto - urgent

Post by sig_mon » 10 Feb 2014, 22:53

Buna ziua.
Am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra cu privire la intocmirea unei intampinari la recurs pentru restituirea taxei auto. Marturisesc ca nu am cunostinte in domeniu, sunt unele lucruri pe care nu le inteleg de aceea solicit sfaturi, un model de intampinare daca se poate.
Situatia este urmatoarea:
Am platit taxa de poluare pentru un autoturism in sept. 2012. In oct. 2013 am castigat procesul prin care ceream restituirea taxei + dobanda aferenta din partea Administratia Judeteana a Finantelor Publice, hotararea fiind "admite actiunea". AJFP depune recurs, motivand sentinta ca fiind nelegala pentru urmatoarele considerente:
1. "Precizam faptul ca pentru eliminarea posibilelor discriminari aparute din aplicarea vechilor reglementari privitoare la taxa perceputa pentru emisiile provenite de la autovehicule si pentru punerea in concordanta a reglementarilor interne de combatere a poluarii cu hotararile C.J.U.E., a fost regandit modul in care sunt taxate autovehiculele, fiind emisa in acest sens Legea nr. 9/2012. Acest act normativ a intalurat caracterul indirect discriminatoriu prin taxarea unitara indiferent de provenienta autovehiculului.
2. Consideram ca in mod nelegal judecatorul fondului a dispus obligarea paratei si la acordarea dobanzii fiscale calculata conform art. 124 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 rep. Precizam faptul ca prezenta actiune in pretentii deriva din aplicarea unor dispozitii legale nationale pretinse a fi contradictorii normelor comunitare, iar nu din faptul nesolutionarii in termen a unei cereri, situatia de natura a justifica acordarea dobanzii prevazute de art. 124 din O.G. nr. 92/2003 rep. privind Codul de procedura fiscala."

In final mentioneaza "in drept, art. 304 pct. 9, art. 304 1 Cod de procedura civila. Solicitam sa conferiti incidenta dispozitiilor art. 242 alin. (2) Cod de procedura civila".
Nu am idee cum trebuie formulata intampinarea, ce trebuie sa contina si mai sunt 4 zile pana la termenul de depunere. Va rog din suflet, daca ma puteti ajuta cu un model, va sunt recunoscatoare!

Multumesc anticipat!

Leon Carmen

Re: intampinare recurs taxa auto - urgent

Post by Leon Carmen » 11 Feb 2014, 20:13

Nu exista model standard pentru intampinare, pentru ca fiecare speta are particularitati si circumstante distincte.

sig_mon

Re: intampinare recurs taxa auto - urgent

Post by sig_mon » 14 Feb 2014, 11:22

Inteleg...
Eu va multumesc pentru raspuns oricum.

Post Reply