Succesiune

Post Reply
silvia gabriela

Succesiune

Post by silvia gabriela » 10 Feb 2014, 12:35

Buna ziua !Tatal meu a decedat in 2010 .La data aceea,cei ce ar fi participat la mostenire erau:mama,eu si fratele meu.Am fost chemata la notariat sa incepem sa rezolvam aceasta problema ,dar nu am fost de acord cu termenii care mi s-au propus: urma ca eu si mama sa renuntam in favoarea fratelui meu .,ei doi discutind imprealabil acest subiect.Deoarece fratele meu avea foarte multe incurcaturi financiare,firme in insolventa ,datorii uriase la fisc,mi-a fost teama ca mama sa nu ramina intr-o zi pe drumuri si m-am opus.Nu s-au mai reluat discutiile de atunci.In urma cu putin timp,a decedat fratele meu ,in urma lui raminind sotia si un copil .Ce am eu de facut de aici inainte,ca mama sa nu fie ademenita in cine stie ce capcana ?Mentionez ca mama locuieste singura in casa pe care si-a construit-o cu tatal meu si detine si o bucata de pamint extravilan.Banuiesc ca daca as deschide eu succesiune,aceasta s-ar dezbate intre mama,fiica fratelui meu si mine.Sotia are vreun drept ?Exista vreun termen limita pentru deschiderea succesiunii ?Eu m-am gindit sa nu facem toate acestea cit timp mama este in viata,sa o lasam linistita.E corect ce gindesc ?

Post Reply