Am un copil in varsta de 29 de ani bolnav de autism cu grad de invaliditate 1.
Am aflat de la cunostinte cu acelasi tip de probleme ca i se poate acorda o pensie de munca motiv pentru care trebuie sa indeplinesc o serie de formalitati,printre care si obtinerea unei curatele prin instanta judecatoreasca.Am fct cerere la tribunal si m-am prezentat la data convocata dar fara baiat.Am explicat insantei ca nu pot sa tin copilul bolnav de autism timp de trei ore in sala de judecata pana imi vine randul si am rugat sa consulte documentatia medicala depusa la dosar.Judecatoarea a instituit asupra copilului "interdictie juridica" lucru care ma lasat "cu gura cascata" de uimire...fiindca nu inteleg ce interdictie poti aplica unei persoane care nu a facut nimic rau la viata ei.Mai mult, ma trimite la medicina legala pentru expertiza asta in conditiile in care dosarul avea toata documentatia medicala necesara inca de cand s-a imbolnavit de la varsta de trei ani.
Eu nu am dorit decat o hartie care sa imi dea dreptul sa ii ridic pensia de munca...iar situatia prin care trec acum ma cam nelinisteste...exista cumva posibilitatea ca el sa piarda dreptul la indemnizatia de insotitor si pensia de handicap care o primeste? Poate mai bine ma lipseam de chestia asta!deci va rog sa imi spuneti ce presupune aceasta curatele si interdictie...ca nu mai pricep nimic! va multumesc!
interdictie
Re: interdictie
Nu va speriati, asta este procedura. Judecatorul a inteles problema dvs. si pentru a pronunta o hotarare care sa va acorde drepturi depline de curator, trebuie facuta o expertiza medicala care sa ateste faptul ca fiul dvs. sufera de afectiunea pe care ati descris-o. REPET: asta este procedura prevazuta de legile in vigoare, nu putea sa faca altfel.
O sa fiti chemat de catre un politist cu fiul dvs. la spital (cel mai probabil) sa il vada un medic, apoi se va elibera un document care atesta afectiunea, apoi dosarul se va repune pe rol in vederea solutionarii.
Inteleg ca ati depus inscrisuri, dar aveti rabdare, alta solutie nu este.
O sa fiti chemat de catre un politist cu fiul dvs. la spital (cel mai probabil) sa il vada un medic, apoi se va elibera un document care atesta afectiunea, apoi dosarul se va repune pe rol in vederea solutionarii.
Inteleg ca ati depus inscrisuri, dar aveti rabdare, alta solutie nu este.